Afbeelding
Foto: Maarten van Oijen

Wamel Proeft, hét speciaalbierfestival voor en door de regio

Algemeen

WAMEL - Op zaterdag 18 januari is het weer zover. Dan vindt van 19.00 tot 23.00 uur in het VTC in Wamel alweer de derde editie van Wamel Proeft plaats. Een sfeervolle en toegankelijke bierproeverij, vóór en dóór de regio.

Het idee voor dit festival ontstond al in oktober 2015. De driekoppige organisatie kent elkaar van Tik Hard, waar zij allemaal tafeltennissen, en bezocht toen een speciaalbierevenement in Druten. "Daarna vroegen we ons af of we zelf niet eens zoiets zouden kunnen opzetten. Het VTC zegde ons alle medewerking toe en we konden zelf veel ideeën inbrengen. Zo wilden we een nostalgische sfeer realiseren, met stamtafels en gezellige, warme verlichting. Een beetje het idee van een bruin dorpscafé, zeg maar."

De eerste twee edities van het festival waren volledig uitverkocht. Met name de sfeer en gezelligheid zijn complimenten die de bezoekers roemden tijdens deze eerdere edities.

"Het gaat bij een proeverij niet om veel drinken. Er komen verschillende brouwers met hun eigen stand, die de bezoekers vertellen over de kwaliteiten van hun bieren en de verschillende smaken van hun producten. De gasten krijgen ook een festivalboekje met goede tips en waarin tevens stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het beste bier kunt proeven. Het bier, met alcoholpercentages tussen 4,5 en 12%, wordt in kleine proefglazen geschonken uit mobiele barretjes."

De organisatie heeft ook voor deze editie weer een eigen Wamels bier gebrouwen in samenwerking met brouwerij Swambacchus uit Beneden-Leeuwen.

Tickets voor Wamel Proeft kosten € 10,- per stuk en zijn alleen online te verkrijgen. Een ticket is inclusief toegang, twee munten, een festivalboekje en een proefglas met Wamel Proeft logo.

Het drietal verwacht er beslist wat van. Zo is nu al 75% van de kaarten verkocht. Kijk voor meer informatie op: Facebook.com/WamelProeft