Afbeelding

Vuurwerkafval veilig opruimen

Algemeen

Allereerst de beste wensen namens het team van de Maas&Waler!

We hopen dat iedereen een leuke jaarwisseling heeft gehad. Veel mensen hebben met de jaarwisseling vuurwerk afgestoken. Het vuurwerkafval bestaat uit papier, hout, kunststof, klei en soms ook plastic. Reden des te meer om het vuurwerk netjes op te ruimen.

Beuningen
In gemeente Beuningen kan het vuurwerkafval gratis worden ingeleverd bij de milieustraat op de gemeentewerf.

Druten
In gemeente Druten kan het vuurwerkafval ook gratis worden ingeleverd, waarbij zelfs mooie prijzen mee te winnen zijn, zoals een Nintendo Switch of een iPad. Het vuurwerkafval kan op zaterdag 4 januari worden ingeleverd bij de milieustraat aan de Van Heemstraweg 52 in Druten. De eerste 200 personen ontvangen een cadeau van de gemeente.

West Maas en Waal
Gemeente West Maas en Waal heeft geen speciale regeling voor het vuurwerkafval. Wel worden in alle dorpen de kerstbomen ingezameld op zaterdag 11 januari. De bomen worden duurzaam verwerkt tot compost. Het inleveren van de bomen is gratis en hiermee kunnen bovendien mooie prijzen worden gewonnen. Vul de bon in uit de Maas&Waler van deze week in om kans te maken op onder andere een Go pro camera of een waardebon van ondernemers uit West Maas en Waal.
Kijk voor de inleverpunten op: www.westmaasenwaal.nl/kerstboom.