Monique de Kraker en Sandra van Kastel.
Monique de Kraker en Sandra van Kastel. Foto: John van Gelder

Huiskamergevoel met RetroRock 2.0

Algemeen

DRUTEN - Voor een ouderwets huiskamergevoel zorgt RetroRock 2.0 op zaterdagavond 18 januari in het Bondsgebouw in Druten. Geheel in de sfeer zoals je die vroeger bij cafés als de Koperen Droes, de Stoep en Bachus kon vinden. Sandra van Kastel en Monique de Kraker misten zelf de avonden van toen en zijn zo op het idee gekomen deze avond te organiseren. Vorig jaar was de eerste RetroRock een groot succes, waardoor een tweede editie niet kon uitblijven.

Sandra van Kastel: 'We hebben er volop zin in. Het was ook zo leuk vorig jaar, mensen vielen elkaar in de armen en zeiden tegen elkaar 'wat leuk dat jij er ook bent'. Wel zijn we nu beter ingesteld op meer mensen, door bijvoorbeeld extra vrijwilligers in te zetten. Verder kun je nu ook pinnen, zijn er RetroRock bonnen beschikbaar en is er een extra tappunt. Het wordt ouderwets gezellig, met gewoon een stuk kaas of worst met een bakje mosterd op tafel.'

De avond is gratis toegankelijk en heeft een laagdrempelig en ongedwongen karakter. Iedereen kan binnen komen lopen, of je alleen bent of met een groep komt. Niks moet en alles kan op deze avond. Je hoeft van te voren geen kaartje te kopen. En als je van dansen houdt, dan kun je hier helemaal jezelf zijn. Dansen is typisch iets van vroeger en gebeurt tegenwoordig veel minder in de kroeg. Dat gevoel van vroeger willen de organisatoren neerzetten: 'Je dronk bessen met ijs of een biertje en daarna ging je lekker dansen. Als het liedje waar je op wilde dansen afgelopen was, dronk je weer een drankje en bij het volgende leuke liedje ging je weer lekker los.' De muziek waarop gedanst kan worden, is alternatieve en rockmuziek. DJ Antonie Willemsen, die vroeger plaatjes draaide bij de Koperen Droes, verzorgt de muziek.

RetroRock is op zaterdag 18 januari van 21.00 tot 01.00 uur in het Bondsgebouw, Kattenburg 27 in Druten.