Michel Lepoutre.
Michel Lepoutre. Foto: Hans Barten

Wethouder Michel Lepoutre stopt

Algemeen

DRUTEN - In de raadsvergadering van donderdag 19 december kondigde wethouder Michel Lepoutre zijn vertrek aan. Na 14 jaar namens Kernachtig Druten (voorheen Dorpslijst Druten) wethouder te zijn geweest, sluit Lepoutre zijn actieve carrière op 65 jarige leeftijd af.

Lepoutre werd in 2006 na vier jaar raadslid wethouder. Die functie heeft hij ervaren als "dynamisch, intensief, afwisselend, met heel mooie kanten maar ook met minder leuke ervaringen'. "Hij vindt dat het wethouderschap naast uitdagingen ook wel moeilijke en kwetsbare kanten heeft.

Op 27 maart 2020 stopt Lepoutre definitief, hij is dan precies op de helft van deze collegeperiode. Tot die tijd blijft hij zijn taken vervullen.

Met het vertrek van Lepoutre verliest Druten een betrokken politicus met veel ervaring. Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten sprak tijdens de raadsvergadering zijn waardering uit voor het vele werk dat Lepoutre voor de gemeenschap heeft verricht: "Iemand die al zo lang en met grote passie mee aan het roer staat die gaan we missen. Een financieel expert die heeft bijgedragen aan een gezonde gemeente. Wij zijn Michel veel dank verschuldigd en wensen hem veel geluk toe in zijn nieuwe toekomst."

Willy Brink uit Wijchen wordt door Kernachtig Druten voorgedragen als hun nieuwe wethouder. Hij nam in de eerste zes maanden van 2019 ook al de taken van Michel Lepoutre over. Hij was toen met ziekteverlof en moest een fikse operatie ondergaan.

Door Piet Zeeuwen