Alfons Loomeyer deelt de hapjes uit.
Alfons Loomeyer deelt de hapjes uit. Foto: Hanneke de Vries

Samenwerking supermarkt Jumbo Beneden Leeuwen en zorgboerderij Henricus Hoeve

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Op zorgboerderij Henricus Hoeve werden afgelopen zondag 15 december de medewerkers van Jumbo Beneden-Leeuwen in het zonnetje gezet met een heuse kerstproeverij.

Tegen 20.00 uur komt Theo's treintje het boerenerf opgereden. Enthousiaste medewerkers van Jumbo Beneden-Leeuwen stappen uit en worden warm ontvangen met een welkomstdrankje: 'Wat leuk dat je er bent. Er is een proeverij georganiseerd. Een Tuc-koekje met carpaccio en Hemelse modder zijn onder andere te proeven, eveneens een kalkoenroast met een bolletje rode kool puree. Kom binnen en geniet!' Filiaalmanager Alfons Loomeyer straalt van enthousiasme.

Samenwerking

Supermarkt Jumbo en zorgboerderij Henricus Hoeve hebben de handen ineen geslagen en zijn een mooie samenwerking gestart. Alfons: 'We willen zoveel mogelijk voedselverspilling tegengaan en trachten producten op een juiste manier in te kopen. We proberen de klanten daarnaast zo goed mogelijk te voorzien in hun behoefte. Het kan daardoor dus voorkomen dat er producten overtollig zijn en blijven liggen. Deze kwalitatief goede producten worden dan gereserveerd voor de zorgboerderij.

Hier wordt samen met de cliënten een mooie maaltijd voor de groep bereid. Op deze manier is het een win-win situatie. Wij denken aan het milieu en steunen tegelijkertijd een goed doel.' De zorgboerderij werd op zondagavond opengesteld voor de supermarktmedewerkers. Marijke Hoefnagel vertelt: 'Doordat zij voor ons zoveel producten klaar hebben staan, willen we graag iets goeds en leuks terug doen. We starten met een kerstproeverij. Met verse producten laten we de medewerkers van de Jumbo proeven wat ze verkopen. Ook zij krijgen dan meer beleving bij het product. We hebben de boerderij in winterse sferen gebracht, om onze gasten te laten ervaren dat de kerst echt begonnen is.'
Ruim 120 mensen genoten deze avond van de kleine hapjes en drankjes.

Zanger Marinus zorgde voor de sfeer en om 22.00 uur verliet de laatste medewerker de boerderij: 'Het is leuk dat deze kerstborrel georganiseerd wordt. Iedereen voelt hierdoor de waardering en dat geeft allen een goed en warm kerstgevoel.'

Door Hanneke de Vries - Hoefnagel