Afbeelding
Foto: Tennis Deest

Tennis Deest

Algemeen

DEEST - In 2018 hadden de 3 bestuursleden van Tennis Deest aangegeven per februari 2019 te willen stoppen en zijn toen ook afgetreden. Zowel voor, tijdens en na de Algemene jaarvergadering van Tennis Deest waren er geen gegadigden om deze functies over te nemen. Dat het zittende bestuur zou aftreden en niet verkiesbaar was is meerdere malen duidelijk aangegeven, maar helaas…geen aanmeldingen. Omdat Tennis Deest voornamelijk uit leden bestaat die alleen maar op recreatief niveau willen tennissen en verder niets, zijn daar ook geen kandidaten uit voortgekomen. Tennisvereniging Deest heeft daarna overleg gehad met 2 leden van het bestuur van SCD hoe nu verder.

Tonny Janssen, voormalig secretaris en penningmeester, zit al vanaf 2007 in het bestuur van de tennisvereniging en heeft echt van alles geprobeerd om aan de zogenaamde "kar" te blijven trekken, maar na ruim 12 jaar vond ook hij het welletjes geweest. Het ledenbestand liep dramatisch terug en aansluiting bij de KNLTB haalde ook al niets uit. Slechts de leden die tennis gewoon een leuke sport vinden bleven tennissen, maar met zo'n laag aantal leden kon Tennis Deest de kosten van lidmaatschap richting KNLTB gewoonweg niet ophoesten en werd ook dat weer opgezegd.

Om in de toekomst toch te kunnen blijven tennissen werd er naar een oplossing gezocht.

Op verzoek van 2 bestuursleden van SCD gingen Daphne van de Pas en Tonny Janssen akkoord om voor 2019 nog aan te blijven om e.e.a. voor te bereiden om zo de overgang soepel te laten verlopen.

In 2020 worden alle huidige clubleden abonnementhouder en gaat Tennis Deest onder bestuur van SCD"33 verder als afdeling tennis. Hiervoor zoekt SCD nog commissieleden en kunnen hij/zij zich aanmelden via onderstaand mailadres of bellen met het secretariaat.

Wilt u ook iets aan sport gaan doen maar zonder verdere verplichtingen? Neem dan een abonnement bij SportClubDeest afdeling tennis. Er zijn 3 verlichte kunstgrasbanen, geen wachttijden, competities, tennislessen of trainingsavonden, dus u kunt altijd terecht. Overdag zijn er altijd banen vrij. Een jaarabonnement kost € 120,- . Je kunt ook kiezen voor een 7- of 9 maandenabonnement respectievelijk € 70,- of € 90,- . Verder is er nog de zomerpas voor sporters die even iets anders willen. Deze kost € 40,- en is geldig voor de maanden juni, juli en augustus.

Per half december worden alle taken en bezigheden m.b.t. de tennisvereniging definitief neergelegd. Nadat Tonny Janssen had aangegeven ook te stoppen met het geven van tennislessen, hadden de vrijwillige jeugdtrainers Remco Derks en Reintjan Weeber ook aangegeven eind dit jaar te willen stoppen met het geven van trainingen aan onze jeugd die ook al sterk was afgenomen tot de laatste 2 jeugdleden. Op maandag 25 november is de laatste training gehouden. Tennis Deest bedanken Reintjan Weeber en Remco Derks voor hun inzet. Zie foto.

Tennis Deest* houdt dus als tennisvereniging/club op te bestaan, maar in overleg met SCD zal het tennissen verder gaan als afdeling tennis. Mocht iemand zich geroepen voelen om als commissielid namens afdeling tennis op te treden, dan kan hij/zij zich melden bij het bestuur van SCD "33. Bezoekadres: Kweldam 4a, 6653 CC Deest. Tel:0487-513161 E-mail: info@scd33.nl

Wat betekent dit voor de *huidige leden?

Zij worden abonnementhouders i.p.v. leden en betalen het abonnementsgeld, wat voorheen "contributie" heette, voortaan rechtstreeks aan SCD "33. Voor iedereen geldt dus dat men vanaf 1-1-2020 een abonnement via SCD "33 kan aanvragen. Op de website van SCD "33 zal nog aparte pagina van afdeling tennis komen met een beschrijving van alle informatie m.b.t. de abonnementsvormen, maar ook de mogelijkheden om de tennisbanen te huren door buurtverenigingen, vriendenclubjes, familie enz.

Het is erg jammer dat het zo moet aflopen met Tennis Deest als "club", maar het allerbelangrijkste is toch dat men kan blijven tennissen en is het mogelijk dat u hierdoor het idee krijgt om toch weer eens een balletje te gaan slaan op de tennisbanen op Sportpark Kremershof. Ook vanaf buiten Deest is iedereen welkom.

Neem ook een goed voornemen door iets aan sport te doen en kom als abonnementhouder tennissen in 2020.

*alle leden van Tennis Deest zijn via Deest-Nieuws al geïnformeerd over bovenstaand bericht.