Zwembad de Gelenberg.
Zwembad de Gelenberg. Foto: Ruben Schiks

Sport, spel en gymnastiek-zaken in najaarsnota 2019

Algemeen

DRUTEN - In verband met geplande nieuwbouw van de sporthal op de Gelenberg in 2021 heeft het gemeentebestuur besloten geen aanpassingen meer aan de 'oude' sporthal aan de Heuvel te doen. Ook de beschikbaar gestelde kredieten voor de nieuwbouw worden in het jaar 2019 niet aangesproken. Daarom kunnen de opgenomen kapitaallasten in de begroting 2019, ter hoogte van 156.725 euro, bewaard worden voor latere tijden.

Vanwege de beëindiging van Sporthal De Heuvel is er een vergoeding overeengekomen met de huidige beheerder. Het gaat in totaal om een bedrag van 60.000 euro.

Sportzaal Horssen
Naar aanleiding van de reguliere inspectie van de accommodatie in Horssen, waar gymnastiekonderwijs plaatsvindt, dienen de klimramen in de gymzaal vervangen te worden. Hiermee wordt het beschikbare budget overschreden en is aanvullende dekking nodig. Extra kosten: 11.500 euro. Verder wordt in andere zalen, in het kader van de zorgplicht van de gemeente voor de vervanging van afgekeurde gymmaterialen, het beschikbare budget met 20.000 euro overschreden.

Legionella geconstateerd
In de maand juni van dit jaar werd er een verhoogde waarde van legionella geconstateerd in zwembad de Gelenberg. Om de legionella te bestrijden zijn extra kosten gemaakt. Deze waren uit te splitsen in de acute bestrijding van de besmetting en kosten van een stuk achterstallig onderhoud. De totale kosten bedragen 27.250 euro.

Door Piet Zeeuwen