Eerdere editie van Halloween in Dreumel.
Eerdere editie van Halloween in Dreumel. Foto: Sanne Ruisbroek

Griezelen in Maas&Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Met spookachtige activiteiten, gruwelverhalen en griezeltochten beleeft Maas en Waal komende weekenden Halloween.

Maasbommelse griezeltocht

Zaterdag 2 november wordt in Maasbommel de Griezeltocht gehouden, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De locatie is het donkere terrein van Het Hanzeland, startlocatie is MFA Het Hanzehuys. Melden kan vanaf 18.45 uur, de eerste groep vertrekt om 19.00 uur. Kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Inschrijven kan tot 1 november via: Griezeltocht-maasbommel@hotmail.com.

Halloween bij GroenRijk

Zaterdag 26 oktober organiseert GroenRijk Beneden-Leeuwen in samenwerking met Exotum een leuke Halloween-activiteit. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen een Halloween- pompoen maken en kunnen kinderen en volwassen tal van exotische dieren van dichtbij bewonderen, zoals reptielen, slangen en andere spannende insecten. Wat denk je bijvoorbeeld van de vogelspin? Kosten voor deelname aan de activiteit Halloween-pompoen maken bedragen 3 euro, inclusief materialen. Vooraf opgeven is aanbevolen via: info@benedenleeuwen.groenrijk.nl of 0487- 595 821.

Houses of Horror

Zaterdag 26 oktober is de tweede editie van Houses of Horror op het terrein van scouting Don Bosco in Beneden-Leeuwen. De avond start om 19.00 uur met de kidseditie en wordt er opgebouwd naar een angstaanjagende avond voor iedereen. Kaarten kosten 2 euro in de voorverkoop (bij Scouting Don Bosco, Brasserie De Rosmolen en Feestwinkel Van Beuningen) en 3 euro aan de deur. De tocht vanaf 21.00 uur is één euro duurder.

Halloween lampionnenoptocht

In Dreumel wordt het griezelfeest gevierd met een Halloween Lampionnenoptocht op vrijdag 1 november. Het opstellen begint om 18.30 uur op het plein voor D'n Hoender. Om 18.45 uur trekt de Lampionnenoptocht door het dorp onder begeleiding van het tamboerkorps van Muziekvereniging St. Barbara. Op het einde van de optocht is er een prijsuitreiking en het oranjecomité zorgt voor een lekkere versnapering. Dreumel hoopt op zowel veel deelnemers als kijkers langs de route.

Griezeltochten in De Tuinen

In De Tuinen van Appeltern zijn er op vrijdag 1 en zaterdag 2 november de befaamde Halloween Griezeltochten. De griezeltochten starten vanaf 17.45 uur. Elke vijf minuten start er een tocht. De Halloween Griezeltochten zijn voor kinderen vanaf acht jaar. Kaarten kosten 10,95 euro per persoon. Meer informatie en tickets via: www.appeltern.nl.

Gruwelnacht Weurt

In Weurt is zaterdag 26 oktober De Gruwelnacht, voor iedereen vanaf 12 jaar. Kosten 6 euro per persoon. Meer info: www.gruwelnacht.nl.