Je kunt MeerVoormekaar!

Algemeen

WIJCHEN/DRUTEN - Stichting Meervoormekaar is op zoek naar mooie matches tussen maatjes. Als maatje heb je een-op-een contact met iemand die behoefte heeft aan sociaal contact.

Wil jij graag iemand een handje helpen, samen leuke dingen ondernemen of iemand begeleiden? Ben je niet bang voor een goed gesprek? Dan is maatje worden iets voor jou!

Het zijn vaak de kleine dingen die zoveel voor iemand kunnen betekenen: wat extra aandacht, een steuntje in de rug. Voor wie maak jij het verschil?

Voor wie dan?

Wandelmaatjes, er-op-uit maatjes, taalmaatjes, sportmaatjes (fietsen, zwemmen etc.), bezoekmaatjes, maatjes voor mantelzorgers. We zoeken maatjes (of buddy's/vrijwilligers) voor diverse leuke activiteiten en net zo'n diverse mensen. Mensen die nog midden in de samenleving staan, maar ook mensen die eenzaam zijn, mensen met dementie, een chronische ziekte of beperking. Iedereen heeft behoefte aan sociaal contact. Door samen te zijn leer je elkaars wereld kennen.

Wat kan ík doen en hoeveel tijd kost me dat?

Stichting Meervoormekaar zoekt enthousiaste, betrouwbare vrijwilligers met goede communicatieve vaardigheden die het leuk vinden om samen met een ander tijd door te brengen en activiteiten te ondernemen. Dat kan eens per week, twee keer per maand of flexibel. Hoe lang je maatje bent, verschilt ook per situatie: dat varieert van een eenmalige activiteit, een paar weken tot een paar jaar. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken!

Dus heb je tijd, neem contact op voor de mogelijkheden!

Wat biedt Meervoormekaar?

Als maatje actief zijn via MeerVoormekaar betekent leuk, uitdagend, dankbaar en zinvol werk met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug! Het kan gezellig én leerzaam zijn. MeerVoormekaar zorgt voor de juiste (bij)scholing of training en professionele begeleiding. Je krijgt een vrijwilligerscontract bij MeerVoormekaar en een onkostenvergoeding op basis van ons vrijwilligersbeleid.
Nieuwsgierig, maar nog niet voldoende geïnformeerd?

Ben je enthousiast geworden en wil jij je graag aanmelden als maatje of heb je vragen? Neem contact op met: Jeanny Evers, MeerVoormekaar. Telefoon 024-6418459 of j.evers@meervoormekaar.nl

Online aanmelden:

www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/wijchen en www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/druten

Aanmelden als maatje of vrijwilliger en vacatures van lokale organisaties die op zoek zijn naar

maatjes.www.wijwijchen.nl

Hulpvragen en aanbod onder 'Elkaar helpen'.