Afbeelding
Foto: Beuningen Samen in Beweging

'Olympische' helden uit Winssen

Algemeen

DEN HAAG - Op zaterdag 30 september heeft een groep wandelaars uit Winssen deelgenomen aan de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. De finale dag was de afsluiting van een 4-daagse die zij tijdens de Nationale Sportweek hebben gelopen. Alle wandelaars die vanuit De Uithof zijn gestart hebben hun de tocht uitgelopen en daarmee een 'gouden' medaille behaald.

In mei zijn 21 mensen, veelal patiënten van de huisartsenpraktijk Winssen, wekelijks gaan trainen voor de 4-daagse van de Nationale Diabetes Challenge. Tijdens deze trainingen werden de wandelaars elke week begeleid door Tineke van der Venne, praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk, en Jaantje Uijterlinde en Marianne Paulzen van de fysiotherapeutenpraktijk, beide uit Winssen. Zij hebben gedurende 5 maanden de deelnemers ondersteund, gecoacht en aangemoedigd om 2- 3 keer in de week te gaan wandelen.

Bij aanvang was het voor een aantal van de groep al een hele prestatie dat ze een afstand van 2,5 kilometer konden lopen. Nu 5 maanden later haalt de hele groep met gemak 5 kilometer, waarvan een groot deel zelfs de 10 kilometer op de finaledag heeft gelopen. Bij deze 10 kilometer zaten ook wandelaars die indertijd de eerste wandeling als pittig hadden ervaren.

Nationale Diabetes Challenge (NDC)
De Nationale Diabetes Challenge, een landelijk initiatief van de Bas van de Goor Foundation, is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen met diabetes te verbeteren. Maar ook voor andere mensen die vanwege een chronische aandoening weinig tot bewegen komen. De NDC is dit jaar in de gemeente Beuningen voor de derde keer georganiseerd met ondersteuning van de buurtsportcoach van Beuningen Samen in Beweging.