Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Maas en Waal krijgt eigen vlag

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het Land van Maas en Waal krijgt een eigen vlag, als het aan de historische vereniging Tweestromenland ligt. Hoe de vlag eruit komt te zien, is nog niet bekend. Vandaar dat de vereniging hiervoor een wedstrijd uitschrijft, waaraan iedereen mag meedoen.

Het idee voor een eigen vlag voor Maas en Waal komt van Leo Adams. Hij is lid van KleiGoed, een van de werkgroepen van de historische vereniging. "De Maas en Waalse gemeenten hebben wel een eigen wapen, maar een eigen Maas en Waalse vlag is er niet en ook nooit geweest", aldus Adams.

Een maand of drie geleden lanceerde hij zijn plan bij de historische vereniging Tweestromenland. Het bestuur was net zo enthousiast als Adams. Voorzitter Cobie Gommers: "momenteel wordt er door diverse historische groepen aan het verhaal van Maas en Waal geschreven. Er worden bijzondere historische toneelstukken en musicals over de streek uitgevoerd. We hebben zoveel te bieden als Maas en Waal. Dat mogen we met meer trots laten zien. Een vlag is daarvoor een goed middel."

Om er een vlag van heel Maas en Waal van te maken, heeft de historische vereniging er een wedstrijd aan verbonden. Ontwerpen kunnen worden gestuurd naar: Tweestromenland@hetnet.nl

Het winnende ontwerp wordt zaterdag 2 november onthuld tijdens de historische dag 'Grote Werken komt tot leven' in cultureel centrum D'n Bogerd in Druten. De winnaar ontvangt een passende prijs.