De Dag van Druten in 2018.
De Dag van Druten in 2018. Foto: Reinier Jansen

Kraampjes, theater en muziek zetten centrum Druten op de kop

Algemeen

DRUTEN - 'Als de Dag van Druten erop zit, dan kan de vakantie pas echt beginnen', aldus een vriendengroep die vorig jaar het evenement bezocht. En die uitspraak geldt voor velen. De feestdag in het centrum van Druten wordt dit jaar gehouden op donderdag 1 augustus. Vanaf 10.00 uur is er voor jong en oud van alles te beleven.


Met overdag een braderie, straattheater, gratis attracties en gezellige terrasjes en 's avonds diverse optredens belooft de eerste donderdag van augustus ook dit jaar een groot feest te worden. Op de Hogestraat en de Kattenburg strekt zich de braderie uit, met een groot aantal kramen en tientallen attracties.

Kindervermaak

Op de Markt is er voor de jeugdige bezoekers van alles te beleven. Van Bungee Jump Trampoline tot klimwand, en van Base Jump tot hindernisbaan. De kleinsten kunnen terecht op het kinderplein op de kop van de Hogestraat, van de afslag bij het gemeentehuis tot aan de Blokker. Hier is onder meer een kinderboerderij opgesteld, en kunnen er ritjes worden gemaakt op een pony.
Muziek is er op het parcours van rasartiesten Los del Sol, looporkest Peace of Cake en het rijdende eenmansorkestje De Orkestbak. Uiteraard is er op diverse plekken ruimte voor het nuttigen van een hapje en een drankje.

Avond van Druten

De Avond van Druten wordt opgeluisterd door een zestal acts. Op het podium verschijnt onder meer de band Daredevils, die er met veel verrassingselementen en briljante wisselingen een groot feest van weet te maken. Naast Daredevils staat op het Drutense podium zangeres Maan, die bekend werd door in 2016 The Voice of Holland te winnen. Het bleek een vliegende start van haar carrière, en ze is sindsdien niet meer uit de spotlights geweest. Hits als Blij bij mij, Hij Is Van Mij en Zo Kan Het Dus Ook worden luidkeels meegezongen. Reden genoeg om in Druten live te horen.
Het programma wordt gecompleteerd door Peter Beense ('Een goede vriend'), René Schuurmans ('Laat De Zon In Je Hart'), het duo Mick en Henk (bekend van The Voice Senior) en allround dj en entertainer Mike.

Entree

Toegang tot de Dag van Druten bedraagt 3 euro. Bezoekers onder de twaalf jaar hebben gratis toegang. De braderie start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Kaarten voor de Avond van Druten kosten 10 euro in de voorverkoop (bij Café de Gouden Leeuw) en 15 euro aan de kassa. Online tickets kopen kan via de site www.drupro.nl. Het avondprogramma duurt van 19.30 tot 1.00 uur.

Voor meer informatie over de Dag en Avond van Druten, zie www.drupro.nl.