Afbeelding
Foto: SLG

Cursus hoogstamfruit in Appeltern

Algemeen

APPELTERN - Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente West Maas en Waal organiseren dit najaar een cursus hoogstamfruit. De hoogstamboomgaard is niet alleen belangrijk voor het behouden van oude fruitrassen, maar biedt ook veel ruimte voor dieren en planten.

Het snoeien van hoogstamfruitbomen wordt soms vergeleken met kunst, want het blijkt niet zo eenvoudig. Tijdens een vijfdaagse cursus leren de deelnemers onder andere snoeien in de zomer en de winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en over aanplant en snoei van jonge fruitbomen. Deze cursus is alleen bedoeld voor deelnemers die daarna ook als vrijwilliger in en rond Appeltern aan de slag willen gaan.

De cursus kent drie theorieavonden en twee praktijkochtenden. De eerste cursusavond is op woensdagavond 25 september in De Schuur in Appeltern. Tijdens deze bijeenkomst legt hoogstamfruitdeskundige Michael Witjes van SLG uit wat hoogstamboomgaarden zo bijzonder maakt en waarom het belangrijk is deze te behouden. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Aanmelden kan via de website www.landschapsbeheergelderland.nl.