V.l.n.r. Jovita, Andrea, Cecile, Keet en Stan.
V.l.n.r. Jovita, Andrea, Cecile, Keet en Stan. Foto: Hein van Houten

Creatievelingen fleuren centrum Druten op tijdens Kunstroute

Algemeen

DRUTEN - Een kunstzinnig bouwwerk, een driedimensionale straattekening of een unieke act op een bijzondere plek... tijdens het kunstweekend in het centrum van Druten kan het allemaal. Het weekend vindt plaats tijdens de Maas en Waalse kunstroute, op zaterdag 28 en zondag 29 september, en gaat gepaard met een sfeervolle koopzondag.

Waar belangstellenden tijdens de kunstroute een bezoek kunnen brengen aan verschillende ateliers, brengen de Drutense centrumondernemers kunst en creativiteit naar de mensen toe. Voor de gelegenheid wordt het centrum opgefleurd met bijzondere kunstuitingen, muzikale verrassingen en creatieve uitspattingen.

Creatieve bijdragen

Het weekend wordt georganiseerd en vormgegeven door de Stichting Ondernemers Druten Centrum (SODC). De uitvoering is in handen van creatieve dorps- en streekgenoten. Althans, dat is de bedoeling. Centrumondernemers Keet Schiks en Jovita van de Klok hopen een groot aantal inwoners, amateur-kunstenaars en ander hobbyisten enthousiast te maken om mee te doen. 'Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren, op welke manier dan ook', vertelt Jovita. 'Performance art, muziek, een bijzondere sculptuur, iets met fotografie, het kan allemaal. Het leuke hiervan is dat mensen hun eigen ideeën kunnen uitvoeren. Desgewenst helpen wij ze aan de nodige inspiratie.'

Aanmelden

Inwoners die interesse hebben om, alleen of met een groep, een bijdrage te leveren, kunnen zich tot 1 juli aanmelden via info@akkermans-juwelier.nl. Belangstellenden worden vervolgens uitgenodigd voor een informatie-avond, waar de mogelijkheden en voorwaarden voor deelname worden besproken en inspiratie kan worden opgedaan.

Voor meer informatie over het kunstweekend kan men contact opnemen met Jovita van de Klok, via tel. 06-57 34 86 65.