De muziekgroep voor ouderen in Weurt.
De muziekgroep voor ouderen in Weurt. Foto: Elly Hagen

Muziekgroep ouderen in Weurt

Algemeen

WEURT – Een aantal ouderen neemt binnenkort plaats in de schoolbanken van de faculteit Culturele en Maatschappelijke vorming van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Het is niet direct hun plan om deze studie te gaan volgen, maar ze willen de vijfentwintigjarige stagiaire van Stichting Perspectief, Ilse van Eldijk, aan een goed cijfer voor haar eindpresentatie helpen.

Ilse van Eldijk is vanaf de oprichting in september betrokken geweest bij de muziekgroep voor ouderen in Weurt. Deze groep is ontstaan op verzoek van enkele ouderen.
Zij waren door verschillende omstandigheden gedwongen om hun soms langdurige lidmaatschap bij een koor of andere muziekvereniging op te geven en misten nog steeds de muziek in hun leven.

Stichting Perspectief

Omdat Stichting Perspectief vorig jaar een subsidie van het Oranjefonds heeft ontvangen, is het mogelijk om naast de huidige inloopsozen en eetpunten een aantal door ouderen gewenste activiteiten op te zetten.

Muziekgroepleden

De muziekgroep bestaat inmiddels uit vijftien leden, twee muzikale vrijwilligers, Willy Jeurissen en Maria Jansen, docent Thomas Calis, stagiaire Ilse van Eldijk en coördinator Elly Hagen.

Iets magisch

Iedereen is het erover eens: 'muziek heeft iets magisch en kan in korte tijd mensen verbinden. In de afgelopen maanden is er al een leuke en bijzondere band ontstaan.'

Betekenis muziek

Er was bij niemand enige twijfel toen Ilse vroeg of de groep haar wil ondersteunen bij haar eindpresentatie. Ilse zal aan de hand van de theorie uitleggen welke werking muziek heeft op mensen. De leden van de muziekgroep zullen optreden en toelichten wat muziek in hun leven betekent.

Napraten

Na schooltijd zal er nog even gezamenlijk worden nagepraat onder het genot van een hapje eten en een drankje.