BN&M maakt zich zorgen over Leisurelands

Algemeen

BEUNINGEN – De partij Beuningen Nu & Morgen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het functioreren van Leisurelands, de beheerder van onder andere De Groene Heuvels en De Berendonck.

Aanleiding is een artikel in NRC van afgelopen zaterdag. Daarin staat dat Leisurelands, eigendom van 21 Gelderse gemeenten, de afgelopen decennia veranderd is van een gesubsidieerd recreatieschap in een hypercommerciële grootgrondbezitter met landelijke ambities en een exotische beleggingsportefeuille.

Rol directeur

In het artikel wordt vooral ingegaan op de rol van Erik Droogh, directeur en drijvende kracht achter het bedrijf. Hij ziet de recreatieplassen vooral als locaties waar men recreatieve voorzieningen kan aanleggen die geld opbrengen.

Geld

Ook blijkt uit het artikel dat Leisurelands meer dan voldoende geld zou hebben en dat de directeur één van de best betaalde werknemers is van een overheidsbedrijf.

Op de hoogte?

Beuningen Nu & Morgen wil nu weten of het gemeentebestuur hiervan op de hoogte is, of er echt misstanden zijn bij het bedrijf en of Leisurelands de grenzen van haar opdracht overschrijdt.

Door Patrick Huisman