Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Achtste editie Boveneinds Boeltje

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - Zaterdag 1 juni werd voor de achtste keer door jeu de boules vereniging Le Moulin in Boven-Leeuwen het Boveneinds Boeltje gespeeld. Ook nu weer op de eigen banen bij d'n Dulper, op het kerkplein en in het leefpark Zonnewoud.

Er hadden zich 32 teams ingeschreven, afkomstig uit Maas en Waal, Nijmegen, Megen,Tiel, Beuningen en zelfs Alphen a.d. Rijn,. De vrijwilligers hebben hun best gedaan alle deelnemers van een baan te voorzien.

De halve finale A werd gespeeld tussen Willie van de Berk en Ria Rood (deze viel in voor Willie Hommersom die wegens omstandigheden afhaakte) tegen Hans Juckers en Theo Geitenbeek, deze wedstrijd werd overtuigend door Hans en Theo gewonnen, niet vreemd want zij waren de winnaars van 2018.

De halve finale B was tussen Luuk en Johan van de Poel en B. de Jong en R. spelbos en werd na een spannende wedstrijd gewonnen door Luuk en Johan. zodat de Jongh met spelbos tegen Willie v.d. Berk met Ria Rood samen voor de derde plaats streden, en deze werd gewonnen door B de Jongh en R.Spelbos.

De finale werd gespeeld tussen de winnaars van vorig jaar, te weten Hans Juckers en Theo Geitenbeek tegen Luuk en Johan van de Poel, alle vier spelers met veel ervaring maar Hans en Theo waren op dat moment blijkbaar niet meer in vorm want ze verloren dik met 13-0 zodat Luuk en Johan dit jaar de eerste prijs naar Nijmegen konden meenemen.

Resumerend: 1e Prijs Luuk en Johan van de Poel, 2e Prijs Hans Juckers met Theo Geitenbeek en 3e Prijs B. de Jongh en R. Spelbos. De poedelprijs was voor Rein van Hoorn en Albert Megens met 30 minpunten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De winnaars van 2019