Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Slootjesdag voor jong en oud

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - IVN Maas en Waal verzorgt op zondag 16 juni een spannende en leuke activiteit voor kinderen en hun (groot), families, en vriendengroepen. Het is 16 juni Vaderdag. dus is het misschien extra leuk om samen met je vader Slootjesdagexpert te worden!

Tijdens de Slootjesdag kan iedereen ontdekken wat er allemaal groeit en leeft in en om het water in onze streek. De gidsen van IVN nemen de deelnemers mee in de bijzondere wereld van bootsmannetjes, schaatsenrijders, kikkers en zelfs bloedzuigers. Het is verstandig om laarzen te dragen en kleren aan te trekken die vuil mogen worden. Wij zorgen voor de schepnetjes, bakjes en zoekkaarten en natuurlijk een telformulier zodat je mee kunt werken aan een landelijk onderzoek naar de waterkwaliteit. Je mag natuurlijk ook zelf een schepnetje meenemen.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN is altijd welkom. Er wordt gestart op de hoek van de Liesterstraat/Zijveld te Beneden Leeuwen.. Deelnemen kan van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden vóór 13 juni via www.ivn afdeling Maas en Waal