Afbeelding

Voorbeschouwing Beuningse Boys - DIO'30

Algemeen

BEUNINGEN - DIO'30 gaat aankomende zondag op bezoek bij Beuningse Boys. Na een onderbreking van 3 weken, waarin er voor de meeste andere andere ploegen uit de derde klasse D inhaalwedstrijden stonden gepland, volgen er nu nog 3 speelrondes, waar voor DIO'30 het kampioenschap op het spel staat.

Een aantal weken geleden leek Havo daarvoor de beste papieren te hebben want ze hadden een flinke voorsprong. Voor DIO'30 leek de tweede plaats, die recht zal geven op deelname aan de nacompetitie, het hoogst haalbare. Door 3 gelijke spelen van Havo op rij staan beide ploegen nu in punten gelijk maar heeft DIO'30 een iets beter doelsaldo. Dit is echter minimaal met een verschil van slechts 1 doelpunt. Voor DIO'30 is het als eerste belangrijk om zelf de punten te pakken en dan pas te kijken naar de concurrentie. Maar vast staat dat de competitie onverwachts nog naar een spannend slot toe gaat.

De eerste van de 3 wedstrijden is de streekderby tegen Beuningse Boys. Op papier een lastige en onvoorspelbare wedstrijd. De resultaten van de ploeg uit Beuningen zijn erg wisselvallig maar na de recente trainerswissel zijn de resultaten wel beter geworden en is de weg naar boven ingezet. De wedstrijd in Druten werd door DIO'30 eenvoudig met 4-1 gewonnen. Om tijdens de toch lange onderbreking wat in het ritme te blijven speelde DIO'30 afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen een combinatie van het eerste en tweede elftal van SC Bemmel. Bij DIO'30 kregen in de slotfase wat spelers van JO19-1 wat speeltijd. DIO'30 wist de wedstrijd met 3-0 te winnen door 2 doelpunten van Bryan Croonen en 1 maal Luc Verhoeven. Het is te hopen dat de periode van rust de spelers van DIO'30 goed heeft gedaan en dat ze geheel fit de laatste 3 wedstrijden van de competitie in kunnen gaan. Te beginnen dus aanstaande zondag om 14.00 uur in Beuningen tegen Beuningse Boys!

Door Twan van der Zandt