Een eerdere editie van Lauwe on Ice.
Een eerdere editie van Lauwe on Ice. Foto: Clasien Reuser- de Klein

Lauwe on ice uitgesteld

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Lauwe on ice gaat in november 2019 helaas niet door. Het is de stichting niet gelukt om een goede financiële basis te leggen om van start te gaan. Vandaar dat zij besloten hebben het evenement met een jaar uit te stellen.

Vorig jaar is stichting Lauwe on ice opgericht. Daarvoor vond het evenement plaats onder de paraplu van ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen. Het bestuur staat voor de uitdaging om de juiste personen te vinden voor het werven van sponsoren. Dat is tot op heden jammer genoeg nog niet gelukt.

Op zoek naar mensen
Het bestuur hoopt in 2020 wel een editie van Lauwe on ice te organiseren. 'Om dit te kunnen realiseren hebben we hulp nodig om er een mooi evenement van te maken. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij de sponsorwerving, financiële administratie en organisatie van de verschillende festiviteiten.' Mensen die interesse hebben om een bijdrage te leveren kunnen contact opnemen met secretariaatlauweonice@gmail.com.

Lauwe on Ice 2020
Het evenement duurt twee weken en vindt in november plaats in het hart van Beneden-Leeuwen. Daar staat een ijsbaan met een tent. Er kan twee weken lang naar hartenlust geschaatst worden. In de tent is van alles te doen. Voor iedereen is er een middag of avond. Te denken valt aan de bingoavond, de middag voor de ouderen, een sinterklaasochtend, een DJ-avond voor de jeugd en een Tiroler-avond voor jong en oud.

Vrijwilligers
Lauwe on ice is een terugkerend schaatsevenement in Beneden-Leeuwen. Het is een evenement voor en door de Leeuwenaren. Het bestuur organiseert samen met de verschillende commissies en vrijwilligers Lauwe on ice, en kunnen natuurlijk niet zonder de vele sponsoren. Het unieke aan dit ijsfestijn is dat de gehele twee weken wordt gedraaid met hulp van de vrijwilligers die zo een centje kunnen verdienen voor hun vereniging.