Het team van Sint Lambertus
Het team van Sint Lambertus Foto: Miranda Bernts

Meiden St. Lambertusschool winnen schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

ALTFORST - Basisscholen St. Lambertus uit Maasbommel en De Appelhof uit Druten zijn de winnaars geworden van het schoolvoetbaltoernooi regio Maas en Waal. Afgelopen vrijdag werden in Altforst de finalerondes gespeeld.

Het meidenteam van de St. Lambertusschool bestaat uit leerlingen van groep 7/8. Een vader heeft het team gecoacht en verder was er veel support van ouders en klasgenoten. 'De meeste speelsters voetballen bij elkaar in het team van AVIOS/DBV. 'Er zijn er maar twee die er nu niet voetballen, maar dit wel hebben gedaan en ook echt wel een balletje kunnen trappen. Het zijn heel fanatieke dames en ze gaan sportief met elkaar om. Het totale plaatje klopt bij deze meiden, de keepster is sterk en betrouwbaar en de focus is bij allemaal enorm', vertellen leerkrachten Christel den Bieman en Jurgen Florussen. 'Er zijn meerdere dames die een goal kunnen maken en ze zijn allemaal bereid om voor en met elkaar door het vuur te gaan. Onze school heeft nog niet vaak gewonnen dus we vieren het deze week met taart en pizza's en de bekers pronken in de klas.'

Regiofinale
De meisjes van de St. Lambertusschool en de jongens van De Appelhof gaan dankzij hun overwinning door naar de regiofinale, op woensdag 15 mei in Wijchen. In totaal namen er dit jaar 39 teams van zeventien verschillende scholen uit Maas en Waal deel aan het toernooi.

Beuningen
In Beuningen is het schoolvoetbaltoernooi nog in volle gang. De jongens spelen volgende week maandag en dinsdag, net als deze week, hun poulewedstrijden. De finalerondes van zowel de jongens als de meisjes zijn op donderdag 18 april op de velden van WVW in Weurt.

Het team van De Appelhof