Afbeelding
Foto: Piet Zeeuwen

Opruimen puinhoop Drutens bosje

Algemeen

DRUTEN - Het rigoureus kappen van bomen (voornamelijk vanwege de essenziekte) in het Drutens bosje, en het ruimen daarvan is op zijn zachtst gezegd niet geheel vlekkeloos verlopen. Drutenaar Henk Diebels fietst een keer of vijf per week door het Bosje en ergert zich mateloos. En volgens hem is hij niet de enige. Diebels: 'Iedereen die ik erover spreek, en dat zijn er nog al wat, vindt de huidige situatie een schandaal.'

Wethouder Michel Lepoutre legde kort voor hij in december met ziekteverlof ging uit dat de bomenkap noodzakelijk was vanwege de essenziekte. Bij een beetje storm regende het takken en veel essen stonden bij wijze van spraken op omvallen. En dat is in het parkachtige bosje waar veel kinderen spelen natuurlijk (te) gevaarlijk. Dus werd besloten tot fikse kap en herplanting. Diebels vindt dit een prima plan. 'Maar wat er nu gebleven is, is een enorme puinhoop aan takken en gebroken stammen, tot overmaat van ramp op een hoop geveegd met enorme rupskranen die daarbij de fietspaden fors vernielden. Al met al geen fraai eindresultaat.' Hij hoorde dat er al nieuwe bomen zijn aangeplant en dat de puinhoop blijft liggen. De natuur zou het nu moeten overnemen.

Onderhoudswerkzaamheden

Waarnemend wethouder Willy Brink zei desgevraagd dat hij zich ook mateloos ergerde aan de huidige situatie. De werkzaamheden hadden volgens hem ook door weersomstandigheden vertraging opgelopen. 'En het is allemaal niet honderd procent volgens de regels en afspraken gebeurd. We zijn er achteraan gegaan; alles wordt zo snel mogelijk netjes in orde gebracht. Dit heeft helaas veel te lang geduurd.' Momenteel is gestart met groot onderhoud aan het Drutens Bosje. Op 11 en 12 april wordt er een nieuwe toplaag aan het fietspad uitgevoerd. Het fietspad is komende week om deze reden afgesloten. Ook worden de speeltoestellen en de ijsbaan opgeknapt. Meer informatie op www.druten.nl.

Door Piet Zeeuwen