Broodjesdropping tijdens de Tour de Waal
Broodjesdropping tijdens de Tour de Waal Foto: Tour de Waal

'PRET-bijdrage' initiatieven

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente heeft ook dit jaar weer een aantal initiatieven uit de toeristische en recreatieve sector een bijdrage gegeven in het kader van de zogenoemde PRET-aanvragen.

Het gaat om een stimuleringsbijdrage van 1.350 euro aan Stichting Maasmeanders voor hun initiatief 'Dagje aan de Maas'; De Stichting is een samenwerkingsverband van zo'n 80 grote en kleine ondernemingen die langs, op en rond de Maasmeanders actief zijn. Van slapen bij de boer en kunst bekijken tot sportieve kanotochten en een terrasje pakken.

Ook is er een PRET-bijdrage van 250 euro aan het Oranjecomité Dreumel voor het Bevrijdingsfestival B-PoB. Tijdens Bevrijdingsdag is er in de omgeving van Dreumel geen vergelijkbaar evenement en de organisatie wil een podium bieden voor regionale beginnende artiesten. Tijdens het festival, op Bevrijdingsdag, zal de cultuurhistorie actief worden uitgedragen met een broodjesdropping vanuit een vliegtuig en een fietstocht in samenwerking met Tour de Waal.

De Dreumelse Oldtimer Tractor Club krijgt ook 250 euro voor de 3-Daagse Oldtimer Tractor Tour. Het gaat om 3 dagen toeren, 3 rivieren, 3 ponten en 3 bruggen. De organisatie wil het unieke van het gebied laten zien met deze rivieren zo dicht bij elkaar.

De bijdragen worden eenmalig gegeven en het gaat altijd om een initiatief dat tot een (economische) impuls kan leiden. De stimuleringsbijdrage betreft maximaal 50 procent van de gemaakte kosten; tot een maximum van 2.500 euro, voor zover het beschikbare budget van het Stimuleringsfonds Recreatie en Toerisme toereikend is.

Door Patrick Huisman