Afbeelding
Foto: Bibliotheek Beuningen

College over fossiele energie in Bibliotheek Beuningen

Algemeen

In Bibliotheek Beuningen vindt op donderdag 11 april van 20.00 tot 21.30 uur een hoorcollege plaats van Hans Meek, bioloog en auteur van het boek 'Ecologica'. Hij gaat in op de gevolgen van het opraken van fossiele energie. In mei en juni kun je in de bibliotheek een bezoekje brengen aan lezingen over de geschiedenis van het Maas-Waalkanaal en over een gezonde leefstijl.

Onze moderne welvaart hangt volledig af van het gebruik van fossiele energie, zoals kolen, aardolie en aardgas. Als deze opraakt, komen de voedselvoorziening, beschikbaarheid van drinkwater en ziektebestrijding van miljarden mensen in gevaar. In zijn boek 'Ecologica' bespreekt bioloog Hans Meek de onderliggende ecologische processen en mogelijkheden om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Tijdens de bespreking van zijn boek op donderdagavond 11 april wisselt de auteur graag met het publiek van gedachten.

In mei en juni staan er nog twee hoorcolleges op het programma in Bibliotheek Beuningen. Op donderdag 9 mei vertelt historisch onderzoeker Eef van Hout over de geschiedenis van het Maas-Waalkanaal. Op 13 juni gaat leefstijlcoach Frank Verkuylen dieper in op factoren die belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl. Hoe kun je gezonder leven?

De colleges zijn onderdeel van de reeks 'Universiteit van Beuningen'. Bibliotheekleden en studenten betalen per college 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor 4 euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-beuningen. Hier vind je ook meer informatie over de aankomende hoorcolleges.