Kleine overwinning DSZ op hekkensluiter VVLK

LEUTH - DSZ heeft afgelopen zondag nipt gewonnen van hekkensluiter VVLK. DSZ was veel sterker dan de thuisploeg, en ondanks een snelle voorsprong bleef de teller uiteindelijk steken op een magere 2 doelpunten. Vooral in de gehele eerste helft en het eind van de tweede helft werden diverse mogelijkheden werden niet benut.

Al in de 2de minuut werd er door DSZ gescoord. Luuk Derks geeft een bal langs de zijlijn diep op Laurens van Dreumel. Vanaf de achterlijn geeft Laurens voor en bereikt Lars Spanbroek die voor zijn tegenstander komt en de bal binnentikt. Enkele minuten later krijgt Roy Peters een mooie kans op de 2-0, maar zijn geplaatste schot gaat net voorlangs. DSZ speelt sterk en laat de bal lekker rondgaan. Uiteindelijk valt de 2-0. Na 20 minuten begint Laurens van Dreumel aan een lange solo die eindigt met een bekeken schuiver in de verre hoek. Hierna volgde een nog groter offensief van DSZ met vele mogelijkheden. Corners regen elkaar aaneen maar deze werden over het algemeen een te makkelijk prooi voor VVLK. Uit een van de corners schiet Bram van Baren op goal, maar een been van een verdediger voorkomt een doelpunt. 4 minuten voor rust leek DSZ een penalty te krijgen nadat Jasper van Dreumel in het strafschopgebied wordt gevloerd. Helaas ziet de scheidsrechter daarin geen penalty. Nadat Lars Spanbroek op aangeven van Roy Peters met een fraaie lob de lat raakt is het VVLK die uit een van de spaarzame aanvallen in blessuretijd tegen scoort. Ruststand 2-1 in het voordeel van DSZ wat zeer mager is gezien het speloverwicht.

De tweede helft komt maar moeilijk op gang. De eerste kans is voor VVLK. Keeper Paul van Hees die na een half jaar blessureleed weer onder de lat staat weet echter redding te brengen. Het spel wordt rommeliger, er wordt slecht gepassed door beide teams. Het spel speelt zich vooraf af op het middenveld. Vooral in deze fase zijn de fysiek sterke Dennis Janssen en Luuk Derks belangrijke. Zij zorgen ervoor dat VVLK totaal niet tot aanvallen toekomt. Achterin hebben Jesper van Cleef en Pim van Wolferen alles onder controle. Zij zorgen bij balbezit voor een rustige opbouw via het middenveld. Langzaamaan wordt DSZ weer sterker en een schot van Roy Peters in het zijnet is het startsein voor DSZ om nog meer de aanval te zoeken. VVLK kan geen vuist maken maar het blijft voor DSZ oppassen voor de counter. Pas in het laatste kwartier weet DSZ uit het overwicht weer goede mogelijkheden te creëren. VVLK komt onder grote druk te staan omdat DSZ de bevrijdende derde goal probeert te forceren. In de laatste minuut wordt een mooi gekrulde vrije trap van Bram van Baren nog net door de keeper tot corner verwekt. En ver in blessuretijd redt de keeper op een hard schot van Jasper van Dreumel. DSZ heeft in deze wedstrijd laten zien dat ze weer uit het dalletje zijn waar ze even in leken te zitten. Het zelfvertrouwen in eigen kunnen is er weer maar helaas werd dat niet in doelpunten uitgedrukt. Door de vele afgelastingen en verschuivingen van de afgelopen maanden speelt DSZ de komende 6 wedstrijden allemaal thuis in Boven-Leeuwen.