Afbeelding

Leones wint stormachtig duel tegen FC Tilburg

Algemeen

TILBURG/BENEDEN-LEEUWEN - Tijdens het duel FC Tilburg – Leones was normaal voetbal nauwelijks mogelijk door de stormachtige wind. Toch wist Leones 3 punten binnen te slepen.

Door de harde wind hadden de spelers veel moeite met de timing op de bal, zeker als deze door de lucht werd gespeeld. Regelmatig kopte dan ook een speler in het luchtledige. Leones probeerde de bal zoveel mogelijk laag te houden in de opbouw. In de eerste helft, tegen de storm in, kwam Leones niet vaak in het vijandelijke strafschop gebied. FC Tilburg, dat de eerste helft dus de storm mee had, probeerde iets meer de diepe bal te hanteren, maar vaak schoot deze door over de achterlijn. Hierdoor was de wedstrijd voor het publiek niet echt leuk om te zien. FC Tilburg kwam enkele malen in schot positie maar schoot telkens over. Pas na een half uur spelen werd Leones gevaarlijk. Eerst stuitte Bram Kooijmans op de Tilburg goalie na een goede opgezet door Stefan de Jong. Vlak hierna wist Stefan de Jong de bal uit een corner hard en laag raak te schieten.

In de tweede helft leek het iets minder hard te waaien. Leones werd door FC Tilburg wat meer terug gedrongen, maar met een paar goede reddingen wist Noud Koppers zijn doel schoon te houden. Leones kreeg middels Bram Kooijmans en Milo Prins nog kansjes maar de FC Tilburg doelman wist zijn vingers achter de inzetten te krijgen. Meer gebeurde er eigenlijk niet in een wedstrijd die bepaald werd door de harde wind maar Leones wel 3 punten opleverde.

Aanstaande zondag speelt Leones om 14.00 uur thuis tegen Alverna.

Door Eddie Pas.