Groenonderhoud aanbesteed in Druten

Algemeen

DRUTEN - Het Drutense college van B&W heeft besloten het machinaal groenonderhoud voor drie jaar te gunnen aan de firma Van Raaij groenvoorziening BV.

Voor de werkzaamheden is een meervoudig onderhandse aanbesteding gehouden. Daar zijn zes inschrijvingen op binnengekomen. Van Raaij groenvoorziening BV is met 770.000 euro de laagste inschrijver.
In het bestek zijn gunningscriteria opgenomen waaraan de inschrijver moet voldoen. Uit controle blijkt dat Van Raaij groenvoorziening BV voldoet aan deze criteria. Bovendien zeggen B&W dat Van Raaij groenvoorziening de afgelopen jaren via Dar een deel van het groenonderhoud in Druten heeft uitgevoerd. 'En zeer naar wens' aldus het college. Van Raaij gaat dus alle machinale (groen)onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld vegen van wegen, onkruidbestrijding, maaien, hagen snoeien. In het bestek is een aantal werkzaamheden niet opgenomen, zoals het afvoeren en verwerken van veegvuil en blad. Deze kosten zullen afzonderlijk moeten worden afgerekend. Ook is er een aantal verplichtingen, zoals onderhoud bomen, begraafplaats, Drutensbosje, onderhoud wadi's waar in het verleden contracten over afgesloten zijn, en die de lopen nog even door.

Door Piet Zeeuwen