Eerste wijkheldendag in 2015.
Eerste wijkheldendag in 2015. Foto: Geert Timmer

Bijna 2000 Wijkhelden in de regio ruimen zwerfafval op

Algemeen

REGIO - Het initiatief Wijkhelden bestaat dit jaar 5 jaar. In 2018 kwamen er weer veel nieuwe wijkhelden bij in deze regio, de teller staat nu op bijna 2000.

Ruim 1900 Wijkhelden ruimden samen ongeveer 1.500 zakken zwerfafval per maand op. Dat zijn over heel 2018 maar liefst 18.000 volle zwerfafvalzakken. Wijkhelden ruimen zwerfafval op in de regio Nijmegen en houden zo samen hun buurt schoon. De kinderen ruimen in groepjes, onder begeleiding van een of meer volwassenen, zwerfafval op. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en nog veel meer. Er zijn ook volwassenen die alleen of in gezelschap op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt.

Wijkhelden zijn kinderen uit groep 3 tot en met 8. Ze leren op jonge leeftijd bewust te worden van de gevolgen van zwerfafval. Kinderen krijgen bovendien voor het opruimen een zakcentje van € 2,50 van de gemeenten.

Zwerfafvalaanpak Wijkhelden wordt uitgevoerd door Dar, in opdracht van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Via de website wijk-helden.nl, kunnen Wijkhelden spullen bestellen om zwerfafval mee op te ruimen. Zoals een veiligheidshesje, een knijper en speciale zwerfafvalzakken. Dar levert deze spullen en haalt ook gratis de zwerfafvalzakken op.

Aanmelden als Wijkheld of meer informatie? Kijk dan op www.wijk-helden.nl.