Multiculturele inloop en ontmoeting voor vrouwen in De Doorkijk naar andere dag

Algemeen

DRUTEN - De multiculturele inloop en ontmoeting voor vrouwen in De Doorkijk gaat naar een andere vaste dag in de week, namelijk van de donderdag naar de woensdagmiddag. Vanaf woensdag 6 februari is iedereen weer van harte welkom in De Doorkijk van 13.00-15.00 uur. De bijeenkomsten zijn om de week, in de even weken.

Deze laagdrempelige ontmoetingsmiddag door en voor vrouwen van verschillende culturen is kosteloos. Het doel is elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Er is altijd een professional van MeerVoormekaar aanwezig. Vrouwen leren hun Nederlandse taal te verbeteren door met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn vrijwilligers aanwezig om hen daarbij te ondersteunen. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. Iedereen is welkom en de kinderen mogen meekomen. Er is speelgoed aanwezig, maar ze mogen dit ook zelf meebrengen natuurlijk.

Vanuit deze inloop en ontmoeting zijn weer andere initiatieven ontstaan. Bijvoorbeeld de fietslessen voor vrouwen. Bij Herckenrat Fietsplaza in Horssen worden fietslessen gegeven op donderdagochtend. Verschillende vrouwen hebben hier gebruik van gemaakt en zijn enthousiast dat ze nu bijna zo ver zijn om zelfstandig te fietsen. "Het vergroot hun horizon en dat is fantastisch", aldus Mariëlle van Swaaij, zij is de opbouwwerker van MeerVoormekaar die bij deze projecten betrokken is.

In De Doorkijk vindt tegelijkertijd het spreekuur voor migranten plaats. De consulent van MeerVoormekaar Fidan Kenan is aanwezig om vragen te beantwoorden. Migranten die geen coach (meer) hebben kunnen hier met hun vragen terecht. Vrijwilligers helpen met het invullen van formulieren. Het gaat bijvoorbeeld over huurtoeslag, kinderopvang, opleidingen, woningnet et cetera. Ook voor vragen over verzekeringen, hulp bij het schrijven van een brief, het bellen naar een instantie of het maken van een afspraak kunt u bij het spreekuur in De Doorkijk terecht. Dit spreekuur is iedere week op woensdagmiddag. De multiculturele inloop en ontmoeting voor vrouwen is om de week.

Voor vragen zijn Mariëlle van Swaaij en Fidan Kenan bereikbaar op het telefoonnummer van MeerVoormekaar 024-6418459. Of via de Email: m.vanswaay@meervoormekaar.nl en f.kenan@meervoormekaar.nl. Wijkcentrum De Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ Druten.