Kleurwedstrijd Nationale Voorleesdagen in Druten

Algemeen

DRUTEN - Bibliotheek Rivierenland en gemeente Druten organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen een kleurwedstrijd voor kinderen tot zeven jaar.

Deelnemers maken kans op een gesigneerd exemplaar van het prentenboek 'Poes en Snoezie. Stop de Tijd!'. De Drutense schrijfster Marloes Kemming schreef het verhaal over de twee ondeugende poezen. De illustraties zijn van Belinda Jordens. Jordens maakte ook de kleurplaat voor deze wedstrijd.

Wethouder Sjef van Elk en Belinda Jordens geven op woensdag 23 januari 2019 het startsein voor de kleurwedstrijd in de Drutense bibliotheek. Eerst leest Van Elk het prentenboek 'Poes en Snoezie. Stop de Tijd!' voor. Daarna geeft Jordens een korte workshop. Daarin gaan kinderen met hun eigen creativiteit aan de slag. Het evenement begint om 14.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom!

Meedoen met de kleurwedstrijd

Kinderen kunnen hun kleurplaat tot en met vrijdag 1 februari inleveren bij de bibliotheek in Druten. Op zaterdag 2 februari kiezen wethouder Van Elk en Marloes Kemming de winnaars van de kleurwedstrijd. De kleurpraat wordt verspreid via de kinderopvang en de basisscholen. De kleurplaat is ook verkrijgbaar in de bibliotheek in Druten, het gemeentehuis in Druten, en de dorpshuizen in Afferden, Deest, Horssen, Puiflijk. De bekendmaking van de winnaars begint om 13.00 uur in de bibliotheek in Druten en is voor iedereen gratis toegankelijk. Kemming leest dan haar eigen prentenboek voor.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen brengt kinderen veel plezier. Maar het is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden en horen hoe een goede zin is opgebouwd. Door met kinderen over het boek te praten, worden ze ook gestimuleerd om zelf actief met taal bezig te zijn. Door verhalen krijgen kinderen beter begrip van de wereld om hun heen. En samen lezen is goed voor de band tussen ouders en kind.

Wethouder Van Elk: 'Taal is een belangrijk onderdeel van het leven. Een goede taalbeheersing vergroot kansen in bijvoorbeeld het onderwijs en op werk. Maar het maakt ook het leggen van sociale contacten makkelijker. Taalontwikkeling begint bij voorlezen. Daarom stimuleren we dat als gemeente. Alle kinderen verdienen een goede start.'