Veteranendag West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Op 25 mei wordt in Beneden-Leeuwen en Dreumel de lokale veteranendag West Maas en Waal gehouden in combinatie met de eerste link naar 75 jaar bevrijding die zal plaatsvinden van september 2019 tot mei 2020.

In aanloop naar 75 jaar bevrijding organiseert de nieuwe opgerichte Stichting Veteranen West Maas en Waal op 25 mei de veteranendag. Deze dag heeft verschillende leerzame activiteiten, zoals een battlefield Tour door het gebied, bezichtiging van oude voertuigen en de mogelijkheid tot het bezoeken van een helikopter van de Luchtmacht.

De dag wordt afgesloten met een groot concert met als thema '75 jaar bevrijding' van de Koninklijke Luchtmachtkapel in MFC D'n Hoender in Dreumel. Dit concert zal de eerste officiële try-out worden van de kapel omtrent dit specifieke thema alvorens ze deze komend jaar door geheel Nederland zullen opvoeren. Binnenkort volgt meer informatie over de kaartverkoop voor dit concert. Verder zal de stichting de komende maanden QR code paaltjes gaan plaatsen op verschillende militaire historische plaatsen in de gemeente en lokale veteranen geven voorlichting op scholen.

Voor meer informatie en nieuws zie Facebook en Instagram: Insta: stichtingveteranen_wmw. Facebook: Stichting veteranen west Maas en Waal.