Aangepast openbaar vervoer

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente probeert met verschillende vormen van vervoer de mobiliteit in Maas en Waal op peil te houden. Nu per 1 januari de buurtbus stopt in de gemeente wordt er naarstig gezocht naar alternatieven. 

Nieuw is project AutoMobiel, voor en door inwoners. De gemeente gaat meedoen aan dit project: een vervoersservice van Servicepunt Thuiswonen. Wie gebruik wil maken van AutoMobiel wordt voor 7,50 euro per jaar lid van Servicepunt thuiswonen. Met dit lidmaatschap kan men het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Het coördinatiepunt zit in Tiel. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en of halen en regelt de afspraak met de chauffeur. De rit kost 30 cent per kilometer, direct te betalen aan de chauffeur. AutoMobiel is misschien een praktisch alternatief voor gezinnen die hun tweede auto slechts zelden gebruiken, de service is er voor iedereen. Wil je naar de bushalte in Druten? Of naar de supermarkt? Of naar een vergadering? Op een tijd die u het beste uitkomt? Met een telefoontje naar Servicepunt Automobiel zou dat moeten lukken. Dit is een startpunt van waaruit we verder gaan werken, zegt wethouder Ans Mol. 'Misschien is AutoMobiel ook een alternatief voor mensen die twijfelen of ze hun tweede auto nog willen aanhouden'.

Voor dit project worden vrijwilligers gezocht die chauffeur willen worden voor AutoMobiel, met name in Alphen, Maasbommel, Altforst en Appeltern. Voor informatie of aanmelden : Servicepunt Automobiel uit Tiel, via info@servicepunt-thuiswonen.nl of telefoon 088-7004 100.

Er zijn ook andere vormen van vervoer: het SLAGbusje zorgt in Alphen voor het vervoer van inwoners. Reserveren kan via 06 1294 5756 of mailen naar slagbusjekomtzo@outlook.com

De bestaande dorpsauto in Appeltern wordt vervangen door een hybride auto. Reserveren kan via www.mooi-appeltern.nl/appeltern/dorpsauto. De kosten zijn 5 euro per uur en 15 cent per kilometer.

De gemeente is in overleg met het dorpsplatform Maasbommel om ook daar een dorpsauto in te zetten.

Ook Regiotaxi/Versis is actief in Rivierenland. Versis vervoert ook van deur tot deur, van deur tot halte, of van halte-tot- halte. Informatie op www.versis.nl. Boeken kan via 088 6557 750.

Ten slotte rijdt de belbus van arriva 's avonds en in het weekend. In elke kern is één halte waar de belbus naartoe rijdt. Boeken kan via 0900 1961.