Afbeelding

Schrijfwedstrijd voor kinderen: Het Kerstverhaal van Maas en Waal

Algemeen

In de aanloop naar de kerstperiode houdt de Maas&Waler dit jaar een schrijfwedstrijd voor kinderen. Om kinderen (nog meer) te enthousiasmeren voor lezen én schrijven, nodigen we hen uit het 'Kerstverhaal van Maas en Waal' op papier te zetten. Om ze niet gelijk in het diepe te gooien, is er door kinderboekenschrijfster Marloes Kemming een inleiding geschreven.

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL:
"Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

Jouw verhaal in de kersteditie
Op basis van deze zeven regels mogen kinderen een eigen verhaal schrijven van tussen de 400 en 450 woorden. Het mooiste verhaal zal in de kersteditie worden gepubliceerd. De winnaar ontvangt van Bruna Druten tevens een leuk kinderboekenpakket. Uiteraard publiceren we na afloop van de wedstrijd alle verhalen ook online*, zodat iedereen zijn of haar kerstverhaal aan anderen kan laten lezen. De verhalen zijn via Facebook of Whatsapp ook te delen.

De verhalen zullen worden beoordeeld door kinderboekenschrijfster Marloes Kemming, Kindercorrespondent Tako Rietveld (bekend van het Jeugdjournaal) en eigenaresse van Bruna Druten, Andrea Arends.

Voorwaarden
Iedereen tot en met veertien jaar kan deelnemen aan de schrijfwedstrijd. Het verhaal mag (inclusief de inleiding) 450 woorden bevatten. Inzendingen dienen vóór zondag 2 december 18.00 uur bij de Maas&Waler binnen te zijn. Je mag het verhaal zowel geschreven als getypt aanleveren. Je kunt deze mailen naar redactie@demaasenwaler.nl, versturen naar De Maas&Waler (Ambtshuisstraat 1, 6651 AS in Druten), of inleveren op voornoemd redactie adres. 

*Verhalen die per post zijn aangeleverd worden gescand of gefotografeerd online geplaatst.   

Afbeelding