Jan Vissers.
Jan Vissers. Foto: Kerkkoor St.Caecilia

Jan Vissers 25 jaar lid kerkkoor

Algemeen

DRUTEN - Of het nu mooi of slecht weer is, voor de leden van het R.K. Kerkkoor St. Caecilia is de jaarlijks terugkerende dag van het Caeciliafeest altijd een zonnige en blijde dag. Dit jaar werd het feest van de patronesgevierd op zondag 25 november. Behalve de heren van het kerkkoor, waren daarbij ook hun vrouwen en de pastoor van de parochie aanwezig. Dit jaar waren er ook genodigden want er was iets extra's te vieren, Jan Vissers is 25 jaar lid van een kerkkoor.

De eerste 10 jaar was hij lid van het Afferdense kerkkoor en nu alweer 15 jaar met veel plezier zanger bij het Caecilia koor van de H.H. Ewalden kerk. Met zijn prachtige bas stem geeft hij iets extra's aan de meerstemmige latijnse missen. Ook bij de gregoriaanse gezangen staat hij zijn mannetje. Maar ook wanneer het koor tijdens rouw of trouw missen hun gezangen laat horen. Kortom een man die het verdient in het zonnetje te worden gezet. Hij werd tijdens de Hoogmis onderscheiden met de medaille en oorkonde van de Ned. Gregorius Vereniging voor 25 jaar koorlid. Dit alles onder het toeziend oog van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Na afloop van de H. Mis ging het feest verder in de naast de kerk gelegen zaal van het parochiecentrum. Er was koffie met gebak en uiteraard werd er ook geproost op het 25-jarig jubileum van Jan. De voorzitter sprak een woordje, wat vergezeld ging van een passend cadeau. Zijn vrouw kreeg een boeket bloemen. Felicitaties voor Jan van zijn aanwezige familie, koorleden en verdere aanwezigen. Tot 13.00 uur was er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Daarna was er nog een gezellig samenzijn met de leden en werd genoten van een warm en koud buffet. Een mooi Caecilia feest waar de jubilaris, zijn gezin en de koorleden en echtgenoten van hebben genoten.