Afbeelding
Foto: Mariëlle Hol

Binnenkort bewakingscamera's op Markt in Druten

Algemeen

DRUTEN - De camera's voor bewaking van de Markt in Druten worden nog vóór het einde van dit jaar geplaatst. Volgens burgemeester Luciën van Riswijk is alles met betrekking tot de camera's geregeld en gaat het nu alleen nog om technische problemen bij de plaatsing van de camera's.

Plaatsing camera's slechts technisch probleem
De bewakingscamera's bij het busstation aan de Scharenburg komen eind dit jaar of begin volgend jaar. Kort daarna worden er ook camera's bij sportcomplex de Gelenberg geïnstalleerd. Ook voor de camera's bij de Scharenburg en de Gelenberg geldt dat er alleen nog technische problemen zijn wat betreft de plaatsing.

Met de politie is afspraken gemaakt over het live bekijken van de camerabeelden. Burgemeester Van Riswijk benadrukt dat het belangrijk is dat er altijd wordt gereageerd als er op de camera's bijvoorbeeld vandalisme is te zien. 'De follow-up na de beelden is erg belangrijk,' zo stelt de burgemeester, die het onderwerp veiligheid in zijn takenpakket heeft. Mede daarom komt er een speciale jeugd-BOA. Binnenkort start de werving van deze opsporingsambtenaar.

Hangjeugd en vandalisme terugkerende problemen
Op de Markt zijn er problemen met hangjeugd en rijden er 's nachts auto's met brullende motor en piepende banden, waar omwonenden wakker van worden. Ook bij het busstation en op de Gelenberg zijn er problemen met onder meer vandalisme. Op alle drie de locaties waar bewakingscamera's komen te hangen, gaat de gemeente borden plaatsen, die melding maken van camerabewaking. 'Dat is verplicht. Je mag de camera's niet neerhangen zonder de mensen hierover te informeren,' zegt burgemeester Van Riswijk.

Via mediapartner RN7