Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Beuningen hoopt nog dat Nijmegen helpt met extra kosten zandvervoer

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen hoopt nog altijd dat de gemeente Nijmegen een deel van de extra kosten van de zandwinning Beuningse Plas voor haar rekening neemt.

De gesprekken met het Nijmeegse college van B&W lopen nog altijd en zijn niet afgerond, zo meldt B&W van Beuningen in een brief aan de eigen gemeenteraad, die onlangs openbaar is geworden.

Extra kosten maximaal 4 miljoen
Die extra kosten zijn ontstaan doordat het niet mogelijk bleek om het zand in de toekomst via een transportband te vervoeren. Het vervoer door middel van vrachtwagens is ongeveer 3,4 miljoen euro duurder en dit bedrag is inmiddels verwerkt in de begroting van Beuningen. Het college van Beuningen gaat er vanuit dat de extra kosten maximaal uitkomen op ruim 4 miljoen euro.

Geen hulp vanuit provincie
Aanvankelijk had Beuningen de hoop dat ook de provincie zou bijdragen in de extra kosten. Dat heeft volgens het Beuningse college echter weinig kans van slagen. In de brief schrijft het college dat men alles op alles zal zetten om de kosten van het zandproject voor Beuningen zo klein mogelijk te houden.

Via mediapartner RN7