Ton van Hulst in de historische kern van Altforst.
Ton van Hulst in de historische kern van Altforst. Foto: John van Gelder

Streekroman De Drieheks van Altforst verschenen

Algemeen

MAAS EN WAAL - Bij Uitgeverij Boekscout is De Drieheks van Altforst, de derde roman van Ton van Hulst verschenen. Evenals in zijn twee eerdere boeken De Queeste van Puiflijk (2016) en De Diepte van Afferden (2017) speelt zijn nieuwe verhaal in het Land van Maas en Waal. In 1735 dan, wel te verstaan.

Ton legt uit: 'Ik merkte dat de combinatie van historie, kunst en spanning goed aanslaat bij de lezers. In De Drieheks van Altforst komen oude bekenden uit het eerste boek terug, terwijl ook de middeleeuwse voorganger van het huidige kerkje in het kleine dorp een rol speelt. Ik hou zelf erg van de sfeer van vroeger, en die probeer ik in mijn boeken op te roepen.'                                

Romantische, invoelend beschreven gebeurtenissen rondom Altforst en een boeiend uitstapje naar Frankrijk vormen samen een heerlijk leesbaar verhaal, dat ondersteund wordt door fraaie illustraties.

Levendige schrijfstijl

Sommige lezers lazen zijn vorige boeken in één adem uit, onder andere door de vlotte, levendige schrijfstijl en de overtuigende beschrijvingen. 'Ja, het is ook mijn bedoeling dat je je tijdens het lezen echt in die oude tijd waant, even wegdromen uit de huidige tijd, even terug naar vroeger', zegt Ton. De inhoud van het verhaal spreekt ook aan door de herkenning van gebouwen en omgeving, en niet in de laatste plaats door het dialect, dat een prachtig middel vormt voor de humor die in het boek verwerkt is.

De Drieheks van Altforst (ISBN 9789402249057, 196 pag.) is verkrijgbaar bij alle boekwinkels.

Afbeelding