De bandleden van Fairy-Tale tijdens een repetitie in Wamel.
De bandleden van Fairy-Tale tijdens een repetitie in Wamel. Foto: John van Gelder

Tweede reünie van Fairy-Tale,sprookje voor muziekliefhebbers

Algemeen

PUIFLIJK - Muziekgroep Fairy-Tale (op zijn Nederlands: sprookje) zag eind jaren zeventig het levenslicht en hield in 1998 met haar aanhang een druk bezochte reünie. Nu, twintig jaar later, volgt een tweede samenkomst voor muziekliefhebbers. Op 15 december gaat het los in Puiflijk.

Fairy-Tale ontstond als top-40 coverband en trad vaak op in dancings en discotheken. De rockband Hush was de drijfveer. Begin 2018 zijn de muzikale banden weer strak aangehaald. Na het succesvolle optreden afgelopen zomer op Loofields in Wamel en de muzikale medewerking aan het Bourgondisch Fruitwandelen ontstond het plan voor de tweede reünie, net als de eerste in 1998 in Zaal De Linde. Drummer Chris van den Eijkel en bassist/zanger Wim Vissers zijn de mannen van het eerste uur. In hun gezelschap vermaken zangeres Angelique Claassen, John Tijssen (gitaar en zang) en Timo van Verseveld (keyboard en gitaar) hun aanhang. Herman en Jan de Haas ondersteunen het orkest en zitten aan de geluidsknoppen.

De ras-muzikanten, regelmatig ook bij verschillende andere orkesten actief, hebben de afgelopen tijd in de geluidsdichte ruimte bij Studio Max in Wamel driftig gerepeteerd. De reünie moet een spetterende avond worden. Voor de muzikanten is het vooral een hommage aan de overleden zangeres Monique Gebbink en drummer Pierre Kuipers die niet meer in hun midden zijn.
De spelers bij Fairy-Tale hebben allemaal een muzikale achtergrond en stralen enthousiasme uit. Angelique verwoordt de hechte onderlinge band: 'Onze harten bloeien op zodra we met elkaar over muziek en ons hoofdzakelijk Engelstalig genre in gesprek raken.' Van den Eijkel: 'Een van onze hoogtepunten was het nummer 'I can dance' van Arnie Treffers waarmee wij in 1981 in de Music Laden optraden en een sterrenstatus verwierven. Wij stonden daarmee op 1 in Denemarken, in de top-10 in Duitsland en op 14 in Nederland. Ook met andere optredens waren we succesvol. Het wordt tijd voor een leuke avondvullende muziekavond.'

Kaarten voor de bandreünie op zaterdag 15 december zijn op zaterdag 24 november tussen 11.00 en 14.00 uur te koop bij Café De Linde in Puiflijk en online via: www.ticketassist.nl.

Door Anton Janssen