IVN Vogelwandeling door Leeuwense Waard

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - Op zondagmorgen 25 november organiseert IVN Maas en Waal een vogelwandeling door de Leeuwense Waard, een verrassend mooi natuurgebied. Hier gaat het IVN samen met u op zoek naar allerlei wintervogels.

Naast de verschillende ganzensoorten kan men ook de zilverreiger, slobeenden, zaagbekken, brilduikers en wintertalingen aantreffen. Het meeste blad zit nu niet meer aan de bomen, zodat bijvoorbeeld ook roofvogels en verschillende spechtensoorten zich beter laten zien.

En nu de bessen van meidoorn en andere struiken rijp zijn ziet men mogelijk ook al de koperwieken en kramsvogels. Deze fraaie vogels zijn afkomstig uit Noord-Europa en overwinteren in Nederland.

Deze twee uur durende wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Leeuwense Waard, hoek Tesstraat/Dijk in Boven-Leeuwen. Vergeet bij deze wandeling niet uw verrekijker mee te nemen. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Voor meer informatie: tel. 0487 – 591665 of ivn.nl/afdeling/maas-en-waal