Afbeelding
Foto: Raphael Drent

Ondanks klachten geen verplaatsing containers in Afferden

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten is niet van plan om de ondergrondse containers bij Kulturhus de Meent in Afferden te verplaatsen. Wel is men bereid om eventueel andere maatregelen te nemen, als dat nodig zou zijn. Dat zegt het college van B&W in antwoord op raadsvragen van Dorpslijst Afferden. Volgens de Dorpslijst vinden bezoekers en de horeca-exploitanten van de Meent, dat de ondergrondse vuil- en glascontainers op het Meentplein veel overlast van vliegen en stank veroorzaken.

Het college is van mening dat eerst moet worden onderzocht of de containers daadwerkelijk een bron zijn van stank en vliegen. Het type containers dat is geplaatst, staat juist bekend om zijn goede hygiënische en stank beperkende eigenschappen, zo stelt het college. Bovendien kost verplaatsing per container zo'n 15.000 euro. De ondergrondse containers dragen volgens het college bij aan de centrumfunctie van het Meentplein. Zij veroorzaken een toeloop van inwoners, van wie een aantal meteen maar een bezoek brengt aan het Kulturhus.

Containers bij warm weer vaker ledigen
De gemeente is uiteraard bereid om te zoeken naar een oplossing, aldus het college in het antwoord op de raadsvragen. Mogelijk worden de containers in de toekomst bij warm weer vaker geledigd.

Via mediapartner RTV Totaal