c.v. Badboys uit Puiflijk won vorig jaar de 1e prijs in de Maas en Waalreut.
c.v. Badboys uit Puiflijk won vorig jaar de 1e prijs in de Maas en Waalreut. Foto: Chantal Roest

Carnaval is in aantocht

Algemeen

MAAS EN WAAL - Hoewel carnaval aankomend jaar pas begin maart wordt gevierd, barst het seizoen traditiegetrouw rond 'de elfde van de elfde' los. Zo ook in onze streek. Een aantal carnavalsverenigingen neemt aankomend weekend alvast een voorproefje.

Beuningen

Aankomend weekend gaat in Beuningen het nieuwe carnavalsjaar van start. Een jaar met een belangrijke verandering. Jeugdcarnavalsvereniging De Eikeltjes is vanaf dit jaar namelijk geen eigen carnavalsvereniging meer, maar een onderdeel van De Plekkers. Op zondag 4 november wordt de nieuwe jeugdprins aan de kinderen van Eikelenburg gepresenteerd, tijdens het Prinsenbal dat om 15.00 uur van start gaat. Een dag eerder, op zaterdag 3 november, neemt Prins Danny met zijn gevolg afscheid, om plaats te maken voor een nieuwe heerser. Het 'grote' prinsenbal start om 20.00 uur, tot 21.00 uur is de entree gratis, daarna betaalt men 10 euro. Beide gelegenheden vinden plaats in Sportcafé de Tinnegieter.

Heerewaarden

In Poalingdurp (Heerewaarden) wordt aanstaande zaterdag 3 november in het recent geopende MFC De Steen de nieuwe prinses van De Moasmeerminnen gekozen. De zaal is open om 20.11 uur en iedereen is van harte welkom. Muziek is er van dj Winston Disco For Ever.

Puiflijk

In Puiflijk maakt carnavalsvereniging De Torenuilen op zondagmiddag 4 november de nieuwe prinses van De Torenuiltjes bekend. Om 14.00 uur zijn de deuren van Residentie De Linde voor iedereen geopend.
Jeugdprins Stijn en zijn gevolg nemen deze middag afscheid van het dorp, waarna bekend wordt wie dit jaar de scepter zwaait over het Jeugduilenrijk. De prinseskandidaten zijn: Dido Moorman, Lotte Seising, Maud Ariëns en Lonne Arians.

Een dag eerder, op zaterdag 3 november, verkopen de leden van De Torenuilen traditiegetrouw rookworsten. Een mooi moment zo vlak voor Leste Mert. Vanaf 09.30 uur komen de leden langs de deuren in Puiflijk en Puiflijk-Noord. Wie niet thuis is, maar toch graag een of meerdere rookworsten wil, kan een bestelling doen via: secretariaat@torenuilen.nl.