Een groep vrijwilligers die actief is in de Liendense Waard.
Een groep vrijwilligers die actief is in de Liendense Waard. Foto: Yola de Lusenet

De jaarlijkse Natuurwerkdag, een groene workout

Algemeen

MAAS EN WAAL - Op vier plekken in Maas en Waal worden zaterdag 3 november, tijdens Natuurwerkdag, de handen uit de mouwen gestoken. De werkzaamheden zijn divers, maar gesnoeid wordt er nagenoeg overal. Iedereen die behoefte heeft aan een 'groene workout' is welkom om mee te helpen.

In Batenburg gaat men aan de slag in de Liendense Waard. Om een gevarieerd landschap te behouden, waarin veel plant- en diersoorten zich thuis voelen, moet er voortdurend met zaag en snoeischaar gestreden worden tegen opschietende bomen. De snoeiwerkzaamheden starten om 10.00 uur. Er wordt verzameld bij de kruising Rijswaard/Gordenaars. Stevig, waterdicht schoeisel en warme kleding zijn aanbevolen. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig, en voor koffie en thee wordt gezorgd. Van te voren aanmelden via: www.natuurwerkdag.nl.

Beuningen

Vereniging Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) gaat tijdens Natuurwerkdag aan de slag bij de Duivelswaai, aan de dijk tussen Beuningen en Weurt. Voor goed gereedschap en instructie wordt gezorgd. Tussen de middag is er voor de deelnemers een gratis kop soep. Men dient wel zelf voor een mok en een lepel te zorgen. Er wordt gewerkt tussen 10.00 en 14.00 uur. Verzamelen op de dijk in Weurt, ter hoogte van de Scharsestraat. Meer informatie: vlbbestuur@gmail.com.

Druten

In het Drutens Bosje worden zaterdag onder meer kleine bomen en struiken gesnoeid en zwerfvuil verwijderd. Er zijn ook werkzaamheden voor jonge kinderen. Voor gereedschap en handschoenen wordt gezorgd, en er is gratis koffie, thee en soep. De werkzaamheden duren van 9.30 tot 12.30 uur. Verzamelen bij de speelweide. Meer informatie: info@vankerkhofbloemengroen.nl.

Heerewaarden

Onder begeleiding van de hoogstambrigade wordt in Heerewaarden de historische appel- en perenboomgaard bij Fort de Voorn gesnoeid. Dit betekent mensen op ladders, maar ook mensen die aan de lagere bomen kunnen werken en takkenrillen kunnen maken. Daarnaast zijn er een aantal wilgen te knotten. Aanvang 09.30 uur. Koffie, thee en lunch zijn aanwezig. Meer informatie: l.schroder@natuurmonumenten.nl.

Afbeelding