Een van de vele aanvallen van DSZ 1
Een van de vele aanvallen van DSZ 1 Foto: Marcel van Baren

DSZ wint van DVSG

BOVEN-LEEUWEN - Het sterk voetballende DSZ heeft in een boeiende wedstrijd DVSG met 2 – 5 verslagen.

DSZ 1 begon sterk aan de wedstrijd tegen een tegenstander die ze eerder in de bekerronde al tegenkwamen. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen maar liet ook zien dat DVSG 1 uit Groesbeek over een sterk elftal beschikt dat met snelle counters voor het nodige gevaar kon zorgen. DSZ 1 was dus gewaarschuwd. Veel en goed balbezit van DSZ hield DVSG in de beginfase ver van het eigen strafschopgebied. Vroeg in de wedstrijd raakte Laurens de paal uit een vrije trap en uit de daarop volgende counter was DVSG 1 wel gevaarlijk. Dit resulteerde in een schot uit een corner die Thijs met veel lef wegkopte. Dat leverde hem wel een blessure op maar hij kon na behandeling weer verder. DSZ bleef het spel domineren in de eerste helft. In de 32ste minuut werd dat beloond. Na goed doorgaan van Lars op links was het uiteindelijk Maarten die kon afronden. De 2-0 viel niet veel later, nu was het Lars die kon afronden op aangeven Laurens. Pas 5 minuten in blessuretijd werd DVSG weer gevaarlijk. Maar Terrel voorkwam een tegentreffer.

De tweede helft begon weer aardig voor DSZ. Een afstandsschot van Bram en een poging van Roy binnen de zestien leverde nog net geen doelpunt op. In 14de minuut na rust kwam de thuisploeg wat gelukkig weer in de wedstijd. Een knal van afstand raakte in een wirwar van spelers een been en liet de doelman kansloos. DSZ bleef zoals de gehele wedstrijd verzorgd voetballen en mooi combineren. Halverwege de tweede helft ging het even snel en binnen 2 minuten werd het 1 – 3 door Laurens en 2 – 3 door een slim genomen vrije trap van DVSG waarbij de organisatie achterin bij DSZ even niet op orde was. Dit was eigenlijk wel het laatste echte wapenfeit van de thuisploeg. Na 35 minuten werd de wedstrijd definitief beslist toen Maarten een penalty benutte na een overtreding van DVSG op een doorgebroken speler. Enkele minuten voor het eindsignaal zette Bram invaller Roy met een verre inworp in een kansrijke positie. Na en korte solo stond hij oog in oog met de goalie en rondde prachtig af in de bovenhoek. Eindstand 2 – 5 in een boeiende wedstrijd waarbij DSZ liet zien over een elftal te beschikken met veel voetballende kwaliteiten.

De volgende wedstrijd is op 28 oktober thuis tegen SVO'68.