Afbeelding
Foto: Pixabay - gelabeld voor hergebruik

Windmolens hebben in Druten geen prioriteit

Algemeen

DRUTEN – De gemeente Druten maakt geen enkele haast met de aanleg van windmolens. Volgens wethouder André Springveld neemt de gemeenteraad
deze collegeperiode (de komende 3,5 jaar) hoogstwaarschijnlijk geen besluit over windmolens.

Mogelijke locaties voor windmolens in Druten liggen ten zuiden van de Maas en Waalweg. 'In eerste instantie zetten we in op zonnepanelen en energiebesparing door onder meer goede isolatie', aldus Springveld. De gemeente Druten streeft ernaar dat over vier jaar ongeveer 2.000 van de ruim 8.000 daken in de gemeente zijn voorzien van zonnepanelen. Dat staat in het collegeprogramma 'Druten daagt uit' dat dinsdag openbaar is gemaakt.

Energieneutraal
Ook alle gebouwen van de gemeente worden in die periode (indien mogelijk) voorzien van zonnepanelen. Zo moeten alle gemeenschapshuizen en sportaccommodaties over vier jaar energieneutraal zijn. Het is bovendien de bedoeling dat alle nieuwbouw zoveel mogelijk energieneutraal wordt opgezet.

In het collegeprogramma wordt benadrukt dat de gemeente extra inzet gaat plegen om kavels te verkopen op het bedrijventerrein Westerhout-Zuid. Men gaat meer mankracht inhuren om de grond op Westerhout-Zuid te verkopen. Ook gaat het college van B&W onderzoeken of er in de toekomst een bedrijfsverzamelgebouw op Westerhout-Zuid mogelijk is.