Koor Enjoy.
Koor Enjoy. Foto: Koor Enjoy

Vereniging in Beeld: Enjoy, koor én leden vieren jubileum

Algemeen

AFFERDEN - In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat het gemengd koor Enjoy uit Afferden, dat volgende maand twintig jaar bestaat.

Waar een twintigjarig jubileum wordt gevierd, zijn vaak ook leden die sinds dag één lid zijn. Bij Enjoy zijn dat er maar liefst tweeëntwintig, ruim een derde deel van het tussen de vijftig en zestig leden tellende koor. Ook dirigente Jacqueline Schiks is al twintig jaar aan het koor verbonden. 'Best bijzonder', merkt voorzitter Silvia Gijsbers op. 'Het jubileum van het koor én de leden wordt dan ook groots gevierd, met een jubileumconcert op 10 november aanstaande.'

Twintig jaar Enjoy

Het repertoire voor die feestelijke avond bestaat zowel uit nieuwe, als oude nummers. 'Je kunt het zien als een tijdlijn van twintig jaar Enjoy', legt Silvia uit. 'De mooiste nummers van de afgelopen jaren passeren de revue, zoals 'Halleluja', maar ook nummers waar we bijzondere herinneringen aan hebben. Uiteraard is er ook nieuw repertoire ingestudeerd. Eén van die nummers is 'Something inside so strong'. Dat wordt écht mooi', tipt ze.

Ongeschreven regel

Hoewel elk koor uniek is, onderscheidt Enjoy zich op wel heel bijzondere wijze van andere koren in de omgeving: alle leden komen namelijk uit hetzelfde dorp. 'Enjoy is een koor uit Afferden dóór mensen uit Afferden', aldus Silvia. 'Dat is toevallig zo gegroeid, en we houden ons vooralsnog aan die "ongeschreven" regel.
Toch is het niet altijd makkelijk om voldoende aanwas te krijgen als je je beperkt tot het eigen dorp.'
Ze nodigt iedereen uit Afferden, en met name jonge mensen en mannen, dan ook uit om eens binnen te lopen bij een repetitie, op de maandagavonden in De Meent, of het jubileumconcert te bezoeken.

Het concert vindt plaats op 10 november in d'n Bogerd in Druten. Kaartjes zijn gratis, en vanaf nu te verkrijgen bij de koorleden, bij D'n Bogerd in Druten en bij De Meent in Afferden.