De onderneemsters, die gevestigd zijn in Centrum De Korenbloem.
De onderneemsters, die gevestigd zijn in Centrum De Korenbloem. Foto: John van Gelder

Opening Centrum de Korenbloem

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is het motto voor de welzijnsondernemers die binnenkort gezamenlijk hun pand in Boven-Leeuwen openen.

In moderne, lichte, uitnodigende ruimtes kan iedereen voortaan terecht voor breed georiënteerde hulp voor lichaam en geest. Romy is schoonheidsspecialiste en verzorgt met Carlo ontspannings- en sportmassages, Ellen biedt leerondersteuning, Esther is specialist in mindfulness voor ouder en kind. Daarnaast is er fysiotherapeute Judith, en tenslotte geeft Josje coaching en training als vreugdecoach.

Holistische visie

'Wij werken vanuit een holistische visie - lichaam en geest zijn tenslotte een onlosmakelijke eenheid. Door onze centralisatie kunnen wij mensen gemakkelijk naar een van onze collega's verwijzen als dat nodig is. We hebben onderling korte lijntjes en weten ook precies van elkaar wat we doen. Het is daarom denkbaar dat bijvoorbeeld een moeder een sessie fysiotherapie doet terwijl haar kind ondersteuning krijgt in een andere ruimte', legt Ellen uit.

Na drie jaar leegstand heeft de voormalige supermarkt een mooie nieuwe bestemming gekregen. Het pand is volkomen veranderd. De speelse vloerbedekking, de huiselijke wachtruimte en de diverse sfeervolle spreek- en behandelruimtes voelen als thuis. De vijf ondernemers (er is nog ruimte voor een passende zesde) hebben elkaar op verschillende manieren gevonden en tonen zich gelukkig met het samenwerkingsverband dat ze nu aangaan. Sommigen werkten eerst uitsluitend thuis, ambulant of in een kleine gehuurde ruimte.

Laagdrempelig

'We willen laagdrempelig zijn. Iedere bezoeker wordt door ons persoonlijk ontvangen en begeleid; we hebben geen afstandelijke centrale balie en nemen de tijd voor zowel volwassenen als kinderen. Niemand is bij ons een nummer.'
Op 29 september om 11.00 u wordt het Centrum aan de Korenbloemstraat 75 feestelijk geopend door de burgemeester. Tot 14.00 uur zijn belangstellenden welkom.

Door Ton van Hulst