DIO'30 begint met 3-0 zege op RKSV Driel aan competitie

DRUTEN - DIO'30 is de competitie uitstekend begonnen met een 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen RKSV Driel, een uistalg die bij rust al was bereikt.

Na de voorbereiding was het even afwachten hoe de competitie start uit zou pakken want het elftal van DIO'30 is op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Ook staat er met Jord Roos een nieuwe trainer voor de groep.

Het elftal van de tegenstander is ook sterk veranderd en na afloop kan de conclusie worden getrokken dat het voor RKSV Driel lastig zal gaan worden om net als vorig seizoen boven in mee te doen in de derde klasse D. Het elftal van DIO'30 dat aan de wedstrijd begon was voor het grootste deel hetzelfde als vorige week in de bekerwedstrijd tegen ONA'53, maar was ook op een paar plaatsen gewijzigd.

RKSV Driel begon fel aan de wedstrijd maar DIO'30 liet zich niet verrassen. DIO'30 nam geleidelijk aan het initiatief over en kwam na iets meer dan een kwartier voetballen op voorsprong. Na een goede combinatie kwam de bal bij Glenn Dibbets en zijn voorzet werd voor het doel binnen getikt door Bryan Croonen. Al snel werd het ook 2-0. Een voorzet van Dadier Casal werd afgemaakt door Luc Verhoeven. DIO'30 bleef de aanval zoeken. Met name Dadier Casal had een paar goede acties en passeerbewegingen in huis, maar echte kansen leverde dit niet op.

Na ruim een half uur voetballen was er wel gevaar toen Glenn Dibbets zag dat de doelman ver voor zijn doel stond, maar zijn schot van grote afstand ging net over. Nog voor rust kwam DIO'30 op 3-0. Een vrije trap van Luc Verhoeven kon nog net door Willem Vos worden ingekopt, en zo was doelman Gijs Meeuwsen voor de derde maal gepasseerd.

Na de rust nam Juul Janssen de plaats in van Jesper Kaaks die aan het einde van de eerste helft geblesseerd raakte aan het hoofd. Hij speelde de eerste helft nog wel uit maar moest toch worden vervangen. In het begin van de tweede helft zette RKSV Driel aan om de achterstand te verkleinen. Sidar Ozcelik was gevaarlijk, maar zijn schot werd gepakt door Dennis Amati en een schot van Job Peters ging ruim naast. Aan de andere kant was Bryan Croonen dicht bij zijn tweede treffer. Zijn schot werd echter gepakt door Gijs Meeuwsen. Een paar minuten trof de spits van DIO'30 wel het doel, maar de mooiste treffer van de middag vond helaas geen doorgang wegens een onterecht vlagsignaal voor buitenspel.

De voorsprong van DIO'30 kwam niet meer in gevaar. RKSV Driel probeerde het nog wel. Een schot van Wesley Vree werd geblokt en een kopbal na een vrije trap ging naast. Een schot uit de draai werd vervolgens door Dennis Amati gepakt. Intussen was Giovanni Leidelmeyer nog in het veld gekomen voor Dadier Casal.

Ondanks de regen was het voor DIO'30 dus toch nog een plezierige middag geworden en staat het op basis van doelsaldo zelfs op de eerste plaats. Wat deze overwinning waard is zal volgende week moeten blijken als DIO'30 op bezoek gaat bij Blauw Wit. De Nijmegenaren boekte ook een overinning. Uit bij Rood Wit wonnen ze met 3-2. De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14.00 uur.