Bijeenkomst burgerhulpverlening

Algemeen

APPELTERN - In het kader van de realisatie van burgerhulpverlening in Appeltern wordt op dinsdag 25 september een speciale bijeenkomst gehouden in dorpshuis De Schuur.

Voor deze bijeenkomst zijn uitnodigingen verzonden aan gemeente West Maas en Waal en aan betrokken ondernemers en is er een algemene uitnodiging gepubliceerd in het plaatselijke dorpskrantje voor de inwoners van Appeltern. De aanwezigen worden op deze avond bijgepraat over de laatste stand van zaken en er wordt vooruitgekeken hoe invulling gegeven kan worden aan een efficiënte burgerhulpverlening in Appeltern. Tevens vindt op deze avond de officiële uitreiking plaats van de NNR-certificaten aan de eerste groep opgeleide vrijwillige hulpverleners.

Stand van zaken

Onlangs hebben in Appeltern vakbekwame vrijwilligers van Themagroep Veiligheid enkele cursussen in reanimatie en AED verzorgd. Maar liefst 22 deelnemers hebben het officiële NRR certificaat behaald. Voor deze groep is het wenselijk om in de toekomst regelmatig herhalingscursussen te organiseren, zodat men verzekerd is van een goed opgeleide en betrokken groep hulpverleners. Hiermee is alvast een basis gelegd voor de realisatie van burgerhulpverlening in Appeltern.

Een andere vereiste voor een effectieve burgerhulpverlening is een goede spreiding van AED-buitenkasten in ons dorp. Deze kasten dienen aan de gestelde eisen te voldoen en geregistreerd te zijn bij Hartslag.nu. Gemeente West Maas en Waal heeft in Appeltern twee geregistreerde AED's om in te zetten voor de burgerhulpverlening, te weten bij dorpshuis De Schuur en bij de gymzaal van de basisschool. Voor de dorpskern is dit voldoende, maar voor de buurtschappen en het recreatiegebied helaas niet. Gelukkig hebben inmiddels ook enkele ondernemers het belang hiervan ingezien.

Programma bijeenkomst 25 september

  • 20:00 uur Workshop door de gecertificeerde NNR vrijwilligers
  • 20:30 uur Uitreiking NNR-certificaten aan geslaagde cursisten
  • 21:00 uur Bekendmaking toegevoegde locaties Hartslag.nu!
  • 21:05 uur Discussie hoe nu verder
  • 21:30 uur Einde programma