Wederom 11 klachten over ambtenaren en gemeenteraad Druten

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten heeft vorig jaar 11 klachten ontvangen over het functioneren van het ambtenarenapparaat en de leden van de gemeenteraad. Dat is precies evenveel als in het jaar daarvoor.

Van deze 11 klachten zijn er 10 op een informele wijze afgedaan, zo meldt het 'Jaarverslag interne klachtbehandeling 2017'. Slechts één klacht is op de officiële manier volgens de klachtenregeling afgehandeld. Vijf klachten hadden betrekking op een correcte afhandeling, en eveneens vijf klachten gingen over de wijze van bejegening en gedrag tegenover inwoners. Deze laatste categorie klachten gaat over de situatie dat een burger het optreden van een ambtenaar of bestuurder als beledigend, onbehoorlijk of onredelijk ervaart.

Soorten klachten

Drie klachten hadden betrekking op medewerkers van het team Samenleving en twee op de afdeling Gemeentewinkel. Verder was er één klacht over een wethouder en één klacht over een raadslid. Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld. Zo worden er in het jaarverslag geen namen genoemd en worden de klachten alleen in algemene zin omschreven. Zo was er een klacht over het afkeuren van pasfoto's voor een rijbewijs. Een andere klacht had betrekking op informatie over de bereikbaarheid van de gemeente. Twee klachten gingen over het te laat uitbetalen van een toeslag. Er was ook een klacht over de verkeersveiligheid en het standpunt van de gemeente dat een bepaalde weg voldoende veilig is. Klachten over het beleid van de gemeente vallen eigenlijk niet onder de interne klachtenregeling.