Maarten Jan Dongelmans.
Maarten Jan Dongelmans. Foto: Peter van de Lavoir

Orpheus start met koorklas

Algemeen

DRUTEN -  In september start Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus weer een koorklas voor mannen en vrouwen die bij een koor zouden willen zingen. De koorklas helpt mensen die graag willen zingen, en zich afvragen of ze muzikaal goed genoeg zijn, net over die drempel heen. 

Alle facetten van koorzang, zoals het lezen van bladmuziek, het herkennen van de eigen stemsoort, ademhalingstechniek, stemvorming en aanwijzingen van de dirigent komen in vier lessen kort aan bod. Het is géén noodzaak of vereiste om noten te kunnen lezen. Deelname is kosteloos en na afloop van iedere les wordt u een kopje koffie/thee aangeboden. Tevens kunnen aspirant-zangers, indien gewenst, de normale wekelijkse repetitie bijwonen. Er is geen verplichting om na afloop van de koorklas lid te worden van Orpheus, maar die mooie kans ligt er dan uiteraard wel. 

De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.00 tot 19.45 uur in het Bondsgebouw aan de Kattenburg 27, 6651 AL te Druten. De eerste les zal zijn op 1 oktober en de volgende lessen op 8, 15 en 22 oktober. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen en zich opgeven bij Harrie Nillesen, voorzitter, telefoon 0487-53 23 27, e-mailadres: tharwe@kpnmail.nl

Ongetwijfeld kent u de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus van het jaarlijkse Kerstconcert in Druten, van het Oranjeconcert te Nijmegen of van het concert Jong-Klassiek dat, samen met Miréya Derksen, in september 2017 in het Agoratheater te Druten is gegeven. Orpheus is geen kerkkoor. Het accent ligt op (licht) klassieke muziek. Orpheus staat al sinds 1995 onder de deskundige en gedreven leiding van Maarten-Jan Dongelmans, geen onbekende in de wereld van de muziek en de historie.

Meer informatie over Orpheus vindt u op de website: www.orpheusdruten.nl